Mērs: Saskaņas rīcība, pametot sēdi, ir liekulības paraugstunda (17)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Rīgas domes priekšsēdētājs Mārtiņš Staķis
Rīgas domes priekšsēdētājs Mārtiņš Staķis Foto: Paula Čurkste/LETA

Komentējot frakcijas "Saskaņa" lēmumu nepiedalīties Rīgas domes ārkārtas sēdē, Rīgas mērs Mārtiņš Staķis (PP) norāda, ka tā esot liekulības paraugstunda.

Viņš uzsvēra, ka ārkārtas sēdes ir normāls, regulārs Rīgas domes darbs. Turklāt iepriekšējā sasaukumā, kad koalīcijā bija "Saskaņa", tādas notika regulāri un pat naktīs.

Staķis piebilda, ka ārkārtas sēdē tikai izņemot vienu jautājumu, visi pārējie bija skatīti komitejās un deputātiem bija iespēja ar tiem iepazīties. Iepriekšējā dome sevi ar šādām lietām neesot pat apgrūtinājusi, teica mērs.

Viņš atzina, ka laikā, kad daudzi cilvēki plāno doties atvaļinājumā, bija jāsasauc ārkārtas sēde, lai pagūtu pieņemt pašvaldībai svarīgus lēmumus.

Viņš uzsvēra, ka situācijā, kad ir iespēju pieteikties finansējumam, un šajā gadījumā iespējai iegūt aizņēmumu, lai realizētu kādu svarīgu projektu, tad tas ir jādara pat tad, ja jāsasauc ārkārtas sēde.

Viņš kategoriski noraidot "Saskaņas" deputātu apgalvojumus par slikto darba organizāciju Rīgas domē un uzskata, ka opozīcijas deputātu rīcība bija gājiens pēc publicitātes, nevis reāls pārmetums.

TVNET jau ziņoja, ka šonedēļ, protestējot pret darba organizāciju, Rīgas domes "Saskaņas" frakcija pameta domes ārkārtas sēdi. Kā aģentūrai LETA skaidroja frakcijas vadītāja vietniece Anna Vladova, frakcijai nav pieņemams tas, kā tiek sasauktas ārkārtas sēdes. "Saskaņas" ieskatā, tās būtu jāsasauc gadījumos, kad ir noticis kaut kas ārkārtējs, nevis tad, kad neveiksmīgas darba organizācijas dēļ pirms kārtējās domes sēdes attiecīgos jautājumus nav pagūts izskatīt komiteju sēdēs.

Komentāri (17)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu