Kuba apstiprina ārkārtas izmantošanai pašizstrādātu Covid-19 vakcīnu (1)

LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: AFP/SCANPIX

Kuba piektdien apstiprināja ārkārtas izmantošanai pašizstrādātu Covid-19 vakcīnu "Abdala", kas ir pirmā Latīņamerikā tapusī Covid-19 vakcīna, kas nonākusi līdz apstiprināšanas stadijai.

Kubas veselības regulators CECMED piešķīra apstiprinājumu pēc tam, kad "Abdala" ražotāji jūnijā bija paziņojuši, ka šī vakcīnas kandidāte ir vairāk nekā 92% efektīva saslimšanas ar Covid-19 novēršanai pēc trīs devu saņemšanas.

Kuba pašlaik strādā pie piecām Covid-19 vakcīnām un maijā sāka potēt iedzīvotājus ar divām no tām - "Abdala" un "Soberana 2", lai gan tās vēl nebija apstiprinātas.

6,8 miljoni no Kubas 11,2 miljoniem iedzīvotāju ir saņēmuši vismaz vienu vakcīnas devu, bet 1,6 miljoni ir saņēmuši trīs devas, kas vajadzīgas pilnīgai vakcinācijai.

Kuba nav pirkusi vai mēģinājusi iegūt Covid-19 vakcīnas no citām valstīm, bet izvirzījusi mērķi sapotēt savus iedzīvotājus līdz gada beigām.

Valsts laboratorija "BioCubaFarma" jūnijā paziņoja, ka "Abdala" efektivitāte trīs devu shēmā ir 92,28%.

Kuba tai noteikto ASV sankciju apstākļos ir ražojusi savas vakcīnas jau no pagājušā gadsimta astoņdesmitajiem gadiem. Apmēram 80% no Kubā izmantotajām vakcīnām ir saražotas šajā valstī.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu