DĀR Zumas atbalstītāju protestos nodarīti miljonos mērāmi zaudējumi

LETA/DPA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Reuters/ScanPix

Protesti, kurus sarīkojuši bijušā Dienvidāfrikas Republikas (DĀR) prezidenta Džeikoba Zumas atbalstītāji, nodarīti miljonos mērāmi zaudējumus, sestdien paziņojusi policija.

Tūkstošiem protestēju pēdējo trīs dienu laikā Kvazulu-Natālas provincē pielaiduši uguni desmitiem spēkratu un dažādiem infrastruktūras objektiem, pavēstīja policijas pārstāve.

Protestētāji bloķējuši ceļus ar degošu riepu barikādēm un apmētājuši ar akmeņiem policistus.

Sestdien nācies daļēji slēgt automaģistrāli N3, kas savieno valsts dienvidus ar ziemeļiem.

Policija ziņo par daudziem aizturētajiem.

Kā ziņots, Zuma ceturtdienas rītā ieradās cietumā, lai sāktu izciest cietumsodu, kas viņam piespriests par necieņas izrādīšanu tiesai.

Konstitucionālā tiesa 29.jūnijā piesprieda Zumam 15 mēnešu ilgu cietumsodu par necieņas izrādīšanu tiesai, neierodoties uz sēdi, kurā izskatītas viņam izvirzītās apsūdzības korupcijā.

Tiesa deva Zumam piecas dienas laika, lai pieteiktos policijā, bet viņš vairāk nekā nedēļu atteicās to darīt. Policija trešdien brīdināja, ka ir gatava eksprezidentu apcietināt, lai tiesas spriedums tiktu izpildīts, ja tiesa nedos citus norādījumus.

Zumam, kas ieņēma prezidenta amatu no 2009.gada līdz 2018.gadam, ir izvirzītas 16 apsūdzības korupcijā, naudas atmazgāšanā, krāpšanā un reketā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu