EK vēl neizteiks ierosinājumu par digitālā nodokļa ieviešanu

TVNET/LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Ilustratīvs foto
Ilustratīvs foto Foto: Joyseulay/Shutterstock

Eiropas Komisija (EK) pirmdien paziņoja, ka atliks ierosinājuma izteikšanu attiecībā uz digitālā nodokļa ieviešanu Eiropas Savienībā. Šāds lēmums pieņemts, lai neapdraudētu pūliņus panākt globāla mēroga vienošanos par godīgāku nodokļu piemērošanu.

Pēc panākumiem G20 finanšu ministru sanāksmē nedēļas nogalē "mēs esam nolēmuši atlikt darbu pie ierosinājuma attiecībā uz digitālā nodokļa ieviešanu," norāda EK preses pārstāvis.

Šāds paziņojums izskanējis pēc tam, kad ASV bija lūgušas Briseli aizkavēt šīs ieceres realizēšanu.

Ierosinājumu par digitālā nodokļa ieviešanu EK bija paredzējusi publiskot šomēnes. Bija iecerēts ar šo nodokli aplikt ieņēmumus no uzņēmumu digitālā biznesa.

G20 finanšu ministri sestdien sanāksmē Venēcijā atbalstīja iecerēto transnacionālo kompāniju nodokļu reformu. Reformas nolūks ir noteikt, ka uzņēmumi maksā nodokļus tajās valstīs, kurās gūst ieņēmumus, kā arī ieviest minimālo uzņēmumu ienākuma nodokļa likmi 15% apmērā.

Principiālu atbalstu šai reformai, kuras izstrādi koordinē Ekonomiskās sadarbības un attīstības organizācija (OECD), paudušas jau 132 valstis.

Reformas nolūks ir novērst to, ka valstis sacenšas par lielo uzņēmumu investīcijām, piedāvājot tiem zemākas nodokļu likmes.

Iecerēts, ka reforma stāsies spēkā 2023.gadā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu