Krievija sāk iepirkt ārzemēs medicīnisko skābekli (64)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: AFP/SCANPIX

Kaut arī vietējās ražotnes patlaban valstī strādājot ar pilnu jaunu, Krievija sākusi importēt medicīniskām vajadzībām ražoto skābekli. Krievijas Rūpniecības un tirdzniecības ministrijas pārstāvis Deniss Manturovs skaidro, ka skābekļa importēšanas galvenais nolūks ir novērst pārrāvumus piegāžu ķēdēs, kā arī uzlabot un optimizēt šā produkta nogādāšanu dienvidu un austrumu reģionos.

Pēc Manturova domām, skābekļa imports pašlaik ir neaizstājams, jo tā ražošanas iespējas Krievijā ir gandrīz izsmeltas, un pat rūpniecības uzņēmumi piegādā skābekli slimnīcām. Katru dienu simts tonnas tehniskā skābekļa tiek pārveidots par medicīnisko skābekli.

Pirmās 100 tonnas medicīniskā skābekļa iepirktas no Kazahstānas, turklāt Somija piegādā skābekli 20 tonnu partijās, un notiek sarunas par iepirkumu palielināšanu līdz 240 tonnām mēnesī. Tiekot izskatīts arī jautājums par skābekļa importu no Ķīnas.

Ar koronavīrusu inficēto cilvēku skaita ziņā Krievija pašlaik atrodas ceturtajā vietā pasaulē. Pēdējo dienu laikā valstī ir diagnosticēti aptuveni 25 tūkstoši infekcijas gadījumu dienā. Piektdien no koronavīrusa nomira 799 cilvēki.

Komentāri (64)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu