Igaunija nesūtīs vēstnieku uz Baltkrieviju (12)

LETA/ERR
CopyLinkedIn Draugiem X
Eva Marija Līmetsa
Eva Marija Līmetsa Foto: Kristi Sits

Igaunijas ārlietu ministre Eva Marija Līmetsa sestdien paziņojusi, ka Tallina nesūtīs jauno vēstnieku uz Minsku, jo neatzīst Aleksandru Lukašenko par likumīgo Baltkrievijas prezidentu.

Jūlija sākumā prezidente Kersti Kaljulaida par jauno vēstnieku Baltkrievijā iecēla Jāku Lensmetu, kuram akreditācijas vēstule jāiesniedz Lukašenko.

Tomēr Līmetsa izlēmusi Lensmetu uz Minsku nesūtīt.

"Tas būtu galīgi nevietā, jo Igaunija, tāpat kā Eiropa, neatzīst pagājušā gada augustā notikušo Baltkrievijas prezidenta vēlēšanu rezultātus,"

paskaidrojusi ministre.

Viņa piebildusi, ka Tallinai ir četri iespējamie rīcības varianti - izturēties kā parasti, pazemināt Igaunijas pārstāvniecības līmeni, ieceļot pagaidu pilnvaroto, neiesniegt akreditācijas vēstuli un atstāt vēstnieku darbam Tallinā vai nerīkoties vispār un turpināt darbu ar samazinātu vēstniecības personālu.

"Mūsu vēstnieka stāšanās amatā, kam vajadzētu notikt septembrī, ir atkarīga no mūsu vērtējuma par situāciju Baltkrievijā. Mēs konsultēsimies ar mūsu partneriem un sabiedrotajiem, kas atzīst par nepieciešamu koordinēt nacionālās darbības un izrādīt šajā jautājumā vienotību. Ārpolitika sastāv no tūkstošiem svarīgu detaļu," norādījusi Līmetsa.

Komentāri (12)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu