Par iebrukumu ASV Kapitolijā piespriests pirmais cietumsods (32)

TVNET/BBC
CopyLinkedIn Draugiem X
Pols Alards Hodžkins
Pols Alards Hodžkins Foto: AFP / Scanpix

Pols Alards Hodžkins no Floridas ir pirmais cilvēks, kam par 6.janvāra iebrukumu Kapitolijā piespriests cietumsods, vēsta raidorganizācija BBC.

38 gadus vecais celtņa operators Hodžkinss jūnijā atzina vainu apsūdzības punktā par ieiešanu Kapitolijā, lai traucētu Kongresa darbu. Valdības ēkā tobrīd notika elektoru kolēģijas balsu apstiprināšana, tādējādi sniedzot galīgo apstiprinājumu Džo Baidena uzvarai 2020.gada ASV prezidenta vēlēšanās.

Hodžkinsam piespriests astoņu mēnešu cietumsods.

Prokuratūra bija pieprasījusi 18 mēnešu cietumsodu, norādot, ka Hodžkinss "piedalījās kolektīvā draudā demokrātijai".

Hodžkinss tiesā atzina, ka viņa dalība iebrukumā esot bijis "muļķīgs lēmums". Viņš sacīja, ka nožēlojot "kaitējumu, ko šīs dienas incidents izraisīja, un to, kā mana mīļotā valsts ir cietusi".

6.janvārī Kapitolijā iebruka ap 800 bijušā prezidenta Donalda Trampa atbalstītāju, dodoties uz turieni no netālu sarīkota Trampa mītiņa. Federālais izmeklēšanas birojs (FIB) līdz šim arestējis vairāk nekā 535 cilvēkus.

Hodžkinss iemūžināts video, kreklā ar saukli "Trump 2020" un Trampa karogu rokās atrodamies Senāta zālē. Prokuratūra norādīja, ka Hodžkinss personīgi neiesaistījās vardarbībā un nepostīja.

Līdz šim spriedums pasludināts vēl vienā lietā par iebrukumu Kapitolijā. 49 gadus vecajai Annai Morganai-Loidai ticis piespriests trīs gadu nosacīts sods. Viņa jūnijā atzina vainu apsūdzības punktā par kārtības traucēšanu. Sieviete Kapitolijā pavadīja apmēram desmit minūtes, kuru laikā neiesaistījās vardarbībā. Viņa vēlāk atvainojās.

Komentāri (32)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu