LIZDA vadītāja sūdzas, ka informācijas apjoms par vakcīnām ir "pārāk liels" (19)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Ilustratīvs foto
Ilustratīvs foto Foto: Bacho/Shutterstock

Informatīvu bukletu un plakātu izstrāde pedagogu informēšanai par vakcināciju pret Covid-19 nav Latvijas izglītības un zinātnes darbinieku arodbiedrības (LIZDA) kompetencē, intervijā Latvijas Televīzijas raidījumam "Rīta panorāma" sacīja organizācijas priekšsēdētāja Inga Vanaga.

Atsaucoties uz LIZDA veikto aptauju, Vanaga akcentēja, ka arodbiedrība iestājas par brīvprātīgu vakcinēšanu, ko atbalsta vairāk nekā puse pedagogu. Tāpat ļoti būtisks ir individuālas informēšanas faktors.

LIZDA ir informējusi valdības, Izglītības un zinātnes ministrijas (IZM), kā arī Veselības ministrijas (VM) pārstāvjus par aptaujas rezultātiem, uzsverot, ka arodbiedrība pati informatīvos materiālus neveidos. Arodbiedrība gan gribētu būt kā informācijas tilts starp pedagogiem un valsts institūcijām.

"LIZDA pati neveidos ne bukletus, ne plakātus, jo uzskatām, ka tas nav mūsu kompetencē. Esam skaidri pateikuši, ka esam gatavi būt kā informācija tilts starp biedriem un VM, IZM. Materiāliem jābūt profesionāli izstrādātiem," akcentēja Vanaga.

Viņa norādīja, ka informācijas apjoms, piemēram, Slimību profilakses un kontroles centra mājaslapā, ir pārāk liels.

Vanaga pārliecināta, ka

informācijas atrašanas un apgūšanas problēma neskar tikai pedagogus - tā esot visas sabiedrības problēma, no kā būtu jāizdara secinājumi par to, kāpēc iedzīvotāji nevakcinējas.

"Līdzšinējā informācija nav nostrādājusi," uzskata LIZDA vadītāja, piebilstot, ka tieši ģimenes ārsti nereti ir tie, kas mēģina atturēt no vakcinēšanās pret Covid-19.

Kā ziņots, Latvijā vairāk nekā 90% aptaujāto izglītības nozarē strādājošo vēlas būt labāk informēti par vakcīnas pret Covid-19 sekām, kā arī sagaida individuālas konsultācijas par jautājumiem, kas saistīti ar poti, liecina LIZDA aptauja par pedagogu attieksmi pret vakcināciju, lai pasargātos no minētā vīrusa.

Tostarp 42% aptaujāto ir svarīgi zināt par gadījumiem, kad ģimenes ārsts vai cits mediķis neiesaka vakcinēties pret Covid-19. Tikmēr 49% aptaujāto skolotāju ir jau apspriedušies ar savu ģimenes ārstu par vakcinēšanos pret bīstamo vīrusu.

Komentāri (19)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu