Londonā nozagti dimanti: izmanīga krāpniece tos apmainījusi pret akmeņiem

TVNET/BBC
CopyLinkedIn Draugiem X
Ilustratīvs foto
Ilustratīvs foto Foto: DiamondGalaxy/Shutterstock

60 gadus vecai sievietei Londonā izdevies īstenot viltīgu zādzību. Uzdodoties par dārgakmeņu pazinēju, viņa juvelierveikalā 4,2 miljonus sterliņu mārciņu (4,9 miljonus eiro) vērtus dimantus apmainījusi pret maisiņu ar akmeņiem, vēsta raidorganizācija BBC.

Lulu Lakatosa veikalā "Boodles" bija ieradusies novērtēt septiņus dimantus, kurus pēc tam ielika atpakaļ maisiņā, izskanējis tiesā. Taču, kad veikala darbinieki vēlāk maisiņu atvēra, tajā dimantu vietā bija septiņi mazi akmentiņi.

"Apsūdzētā ar viltu nozaga dimantus," norādīja prokurors Filips Stots. "Tiek uzskatīts, ka viņa spēlēja ļoti svarīgu un centrālu lomu sazvērestībā, kas bija ārkārtīgi izsmalcināta, labi izplānota un ienesīga."

Rumānijā dzimusī Francijas iedzīvotāja Lakatosa noliedz, ka būtu plānojusi zādzību 2016.gada 10.martā.

"Boodles" priekšsēdētājs Nikolass Veinraits tiesā liecināja, ka tā paša gada februārī esot ticis iepazīstināts ar vīrieti, kurš sevi dēvējis par Saimonu Glasu. Viņš stāstījis, ka vēloties nopirkt vērtīgus dimantus. Mēnesi vēlāk abi tikās Monako, kur Glass iepazīstināja Veinraitu ar savu krievu biznesa partneri Aleksandru. Viņi vienojās par septiņu dimantu pārdošanu.

Pircēji uzstāja, ka pirms pirkuma dārgakmeņus apskatīt ieradīsies novērtētāja vārdā Anna (patiesībā tā bija Lakatosa), bet pēc viņas apmeklējuma tie jāpaglabā "Boodles" veikalā, līdz veikals saņems apmaksu. Katrs dimants bija ievietots kastītē, bet visas kastītes - slēgtā maisiņā.

Tiesā izskanējis, ka izdevīgā brīdī Lakatosa to samainīja pret identisku maisiņu, kurā dimantu vietā atradās nelieli akmeņi.

Pēc tam Lakatosa tuvējā bāra tualetē pārģērbās citās drēbēs un, izmantojot savu pasi, "Eurostar" vilcienā devās prom no Londonas. 2020.gada septembrī Lakatosa tika aizturēta Francijā un vēlāk izdota Lielbritānijai.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu