Krievijas mediju regulators nobloķē Navaļnija tīmekļa vietnes (3)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Krievijas opozīcijas līderis Aleksejs Navaļnijs.
Krievijas opozīcijas līderis Aleksejs Navaļnijs. Foto: REUTERS/Shamil Zhumatov/File Photo

Krievijas mediju regulators "Roskomnadzor" bloķējis ieslodzījumā esošā opozīcijas politiķa Alekseja Navaļnija tīmekļa vietni “navalny.com”, vēsta Krievijas medijs “Meduza”.

Par vietnes bloķēšanu pavēstījis “Telegram” konts “Komanda Navaļnovo”. Kā informē Navaļnija līdzgaitnieki, daļai Krievijas iedzīvotāju tīmekļa vietne joprojām gan esot pieejama.

Navaļnija vietnes bloķēšanu "Roskomnadzor" skaidro ar to, ka tajā tiekot publiskota informācija, kuras izplatīšana Krievijā esot aizliegta. Vietne bloķēta pēc Krievijas ģenerālprokuratūras pieprasījuma.

Tuvs Navaļnija sabiedrotais Leonīds Volkovs pavēstīja, ka atbilstoši Ģenerālprokuratūras lēmumam bloķēta piekļuve 49 lapām, ieskaitot viņa. Tāpat bloķēta piekļuve Navaļnija līdzgaitnieku Ļubovas Soboļas un Oļega Stepanova lapām, Navaļnija dibinātā Korupcijas apkarošanas fonda (FBK) lapai, visām likvidēto Navaļnija reģionālo štābu lapām un vēl vairākām vietnēm.

Jūnijā Maskavas tiesa atzina ar Navaļniju saistītās organizācijas par ekstrēmistiskām, tādējādi liedzot to biedriem kandidēt jebkādās vēlēšanās.

2.februārī Navaļnijam tika piespriests divarpus gadu ilgs cietumsods par viņam 2014.gadā piespriestā nosacītā cietumsoda noteikumu pārkāpšanu, ārstējoties Vācijā pēc saindēšanas ar kaujas vielu "Novičok".

Pret Navaļniju, viņa līdzgaitniekiem un ar viņu saistītajām organizācijām regulāri tiek veikti reidi.

Komentāri (3)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu