Grieķija sāks vakcinēt pret Covid-19 bērnus vecumā no 12 līdz 15 gadiem

LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Shutterstock

Grieķija no augusta vidus piedāvās vakcinēties pret Covid-19 bērniem un jauniešiem vecumā no 12 līdz 15 gadiem, pirmdien paziņojis Grieķijas veselības ministrs Vasilis Kikilijs.

Viņš pavēstīja, ka apstiprināta vakcinēšanās šajā grupā un tā nebūs obligāta.

Kikilijs atklāja, ka Covid-19 vakcīnai pieteikušies jau aptuveni 30 000 pusaudžu vecumā no 15 līdz 17 gadiem, un aicināja visus grieķus doties potēties.

"Viņiem visiem vajadzētu iet un vakcinēties pat tagad, vasarā," sacīja Kikilijs.

Iepriekš šomēnes Grieķijas parlaments pieņēma likumprojektu, pieprasot obligāti vakcinēties visiem veselības aprūpes nozares darbiniekiem, tostarp tiem, kuri strādā pansionātos.

Likumprojekts prasa visiem cilvēkiem, kuri strādā pansionātos, vakcinēties līdz 16.augustam, vai arī viņiem būs jādodas bezalgas atvaļinājumā. No 1.septembra šādi nosacījumi attieksies arī uz veselības aprūpes darbiniekiem privātajā un valsts sektorā.

Pavasarī pirms tūrisma sezonas sākuma Grieķija aktīvi aicināja vakcinēties salu iedzīvotājus.

Lai gan daudzi salu iedzīvotāji ir pabeiguši vakcinācijas procesu, liela daļa tūrisma sektorā strādājošo joprojām vilcinās, liecina Grieķijas varasiestāžu publiskotā informācija.

Tūristu iecienītajā Mikonas salā, kas tika uzskatīta par vakcinācijas modeli, jūlijā tika izsludināta sarkanā trauksme un atjaunoti vairāki ierobežojumi, tostarp ieviesta komandantstunda. Šodien šie ierobežojumi tika atcelti.

Grieķijā izlietoti vairāk nekā desmit miljoni vakcīnu devu, un aptuveni 5,5 miljoni cilvēku no 10,7 miljoniem Grieķijas iedzīvotāju ir noslēguši vakcinācijas procesu.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu