Mercedes-Benz plāno līdz 2030. gadam pilnībā pāriet uz elektroauto ražošanu (2)

TVNET Auto
CopyLinkedIn Draugiem X
Mercedes-Benz EQS
Mercedes-Benz EQS Foto: Mercedes-Benz

“Daimler AG” un “Mercedes-Benz AG” līdz šīs desmitgades beigām tirgos, kur tas iespējams, plāno pilnībā pāriet uz elektroautomašīnu piedāvājumu.

2022. gadā ar akumulatoru darbināmi modeļi tiks piedāvāti visos koncerna pārstāvētajos segmentos. Savukārt 2025. gadā “Mercedes-Benz AG” tirgū laidīs trīs jaunus elektriskos automobiļus, un visiem aktuālajiem modeļiem būs pieejamas arī alternatīvas ar elektromotoriem. Laika posmā no 2019. līdz 2026. gadam investīcijas iekšdedzes dzinējos un hibrīdu tehnoloģijās būs samazinājušās par 80%, savukārt

jauno mērķu sasniegšanā laikā no 2022. līdz 2030. gadam koncerns plāno investēt vairāk nekā 40 miljardus eiro.

Lai paātrinātu ražošanas reorganizāciju, uzņēmums ir iegādājies Lielbritānijā bāzēto elektromotoru ražošanas uzņēmumu “YASA”. Ar šo darījumu “Mercedes-Benz AG” iegūs piekļuvi unikālai aksiālās plūsmas motoru tehnoloģijai un zināšanām, kas ļaus ražot īpaši augstas veiktspējas elektromotorus. Plānots, ka Mercedes-Benz automašīnu akumulatoru kopējā ietilpība jau tuvākajā nākotnē pārsniegs 200 gigavatstundas, iegūstot arī vēl nebijušus sasniedzamības rādītājus un ļoti īsu uzlādes laiku. Jaunās paaudzes akumulatori būs piemēroti integrēšanai vairāk nekā 90% visu Mercedes-Benz automašīnu un furgonu.

Foto: Mercedes-Benz

Tāpat “Mercedes-Benz AG” šobrīd izstrādā jaunu elektrisko automašīnu Vision EQXX, kas pasaulei tiks prezentēta nākamgad.

Tās sniedzamība ar vienu uzlādes reizi provizoriski būs vairāk nekā 1000 kilometru.

Vision EQXX izstrādes grupā strādā arī eksperti no Mercedes-Benz F1 High Performance Powertrain nodaļas. Vision EQXX projektā izstrādātie tehnoloģiskie risinājumi tiks pielāgoti potenciālai izmantošanai arī citos jaunajos elektriskajos modeļos.

Paralēli tiek strādāts arī pie elektrisko automašīnu uzlādes tīkla paplašināšanas. “Mercedes me Charge” jau tagad ir viens no lielākajiem uzlādes tīkliem pasaulē. Tajā ir vairāk nekā 530 000 maiņstrāvas un līdzstrāvas uzlādes punktu visā pasaulē. Tāpat “Mercedes-Benz AG” sadarbojas ar “Shell”, lai paplašinātu uzlādes tīklu un līdz 2025. gadam Shell’s Recharge tīklā būtu pieejami vairāk nekā 30 000 uzlādes punktu.

Elektromobiļi gan nav tikai nākotnes produkts; “Mercedes-Benz AG” jau šobrīd ražo elektriskās automašīnas. 2022. gadā septiņās ražotnēs, kas atrodas trīs kontinentos, tiks ražoti astoņi eletriskie Mercedes-Benz modeļi. Visbeidzot 2023. gadā Kupenheimā, Vācijā, darbu plāno sākt arī jauna akumulatoru pārstrādes rūpnīca.

Komentāri (2)CopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu