Krievija pieprasa “YouTube” slēgt Navaļnija līdzgaitnieku kanālus (1)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Leonīds Volkovs, Krievijas opozīcijas līderis Aleksejs Navaļnijs
Leonīds Volkovs, Krievijas opozīcijas līderis Aleksejs Navaļnijs Foto: Leonid Volkov via AP, File

Krievijas mediju regulators “Roskomnadzor” vērsies pie ASV informācijas tehnoloģiju uzņēmuma “Google”, pieprasot, lai tam piederošais sociālais tīkls “YouTube” slēgtu trīs ieslodzītā Krievijas opozīcijas līdera Alekseja Navaļnija līdzgaitnieku kontus šajā tīklā, ziņo Krievijas medijs “Meduza”.

Krievija vēlas panākt, lai “YouTube” slēgtu Leonīda Volkova, Vladimira Milova un Georgija Alburova kanālus. Par to viņi visi trīs paziņojoši tviterī.

Volkovs publicējis vēstuli no “Roskomnadzor”, kurā apgalvots, ka viņa “YouTube” kanāls saturot “aicinājumus uz masu nekārtībām un ekstremālu rīcību, kā arī esošās kārtības graušanu un par nevēlamām atzītu organizāciju materiālu publiskošanu.

“Roskomnadzor” Milova un Volkova “YouTube” kanālus iekļāvusi aizliegtu materiālu publiskotāju sarakstā.

Volkova “YouTube” kanālam ir vairāk nekā 120 000 sekotāju, Milovam sociālajā tīklā seko gandrīz 250 000 cilvēku, bet Alburovam – aptuveni 1000.

Kā ziņots, "Roskomnadzor" pirmdien bloķēja piekļuvi Navaļnija vietnei un vēl vairākiem desmitiem ar viņu saistītu lapu. Kopumā bloķēta piekļuve 49 ar Navaļniju saistītām tīmekļa vietnēm.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu