Baltijas praida" pasākumos aktualizēs LGBTQIA+ kopienai svarīgus jautājumus

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: ATTILA KISBENEDEK

"Baltijas praisa 2021" nedēļas laikā Latvijas Laikmetīgais mākslas centrs (LLMC) rīkos starpdisciplināru notikumu sēriju, lai diskusiju, sarunu, lasījumu un performanču formā aktualizētu lesbiešu, geju, biseksuāļu, transseksuāļu, kvīru, interseksuāļu un aseksuāļu (LGBTQIA+) kopienas aktuālos jautājumus.

Kā aģentūru LETA informēja LLMC pārstāve Gundega Turnele, pasākumos plānots pārskatīt nesenās pagātnes nospiedumus šodienas pieņēmumu par dzimti un seksualitāti konstruēšanā. Pasākumu sērija norisināsies no 3.augusta līdz 7.augustam.

Turnele atzīmēja, ka notikumu sērija uzsver atbalsta nepieciešamību māksliniekiem un pētniecības, un kultūras procesiem, kas aktualizē LGBTQIA+, emancipācijas un solidaritātes saturu un resursus, kā arī sistemātiski pievēršas šo jautājumu kritiskai izvērtēšanai.

Programmas "Identitāte un kopiena" vadītāja un LLMC kuratore Andra Silapētere norādīja, ka ar laikmetīgās kultūras palīdzību ir iespējams veicināt katra cilvēka individuālu tiesību aizstāvēšanu, izpratni par drošību, veselību un ģimeņu aizsardzību. Viņas ieskatā, tā ir nozīmīgs instruments, kā pētīt dzimtes un LGBTQIA+ kultūras identitātes to sociālajā, ekonomiskajā un politiskajā attīstībā.

3.augustā plkst.18 mākslas mākslas parkā "Mobilais muzejs. Nākamā sezona", kas atrodas Ganību dambī 30, Rīgā, notiks pasākums "Lasīšanas darbnīca kopā ar Jāni Ozoliņu un Kārli Vērdiņu". Savukārt 4.augustā plkst.18 mākslas parkā "Mobilais muzejs. Nākamā sezona" notiks tiešsaistes diskusija angļu valodā "Dzimtes un kvīriskā konteksts Baltijas nesenajā pagātnē un šodien".

Savukārt 5.augustā plkst.18 mākslas parkā "Mobilais muzejs. Nākamā sezona" notiks jauno autoru lasījumu vakars sadarbībā ar Literāro Akadēmiju, Ilzi Jansoni un Ievu Melgalvi. Performatīva diskusija "Pārģērbjot stereotipus" ar Latvijas "Drag King" kolektīvu, 6.augustā plkst.18. mākslas parkā "Mobilais muzejs. Nākamā sezona".

Pasākuma rīkotāji norādīja, ka tiešsaistes diskusijas pieejamas arī tiem, kuriem sociālā medija "Facebook" nav sava konta. Savukārt norises klātienē, Ganību dambī 30, Rīgā tiek aicinātas apmeklēt Covid-19 pārslimojušas un vakcinētas personas, uzrādot sertifikātu, kas apliecina Covid-19 pārslimošanas faktu, Covid-19 vakcinācijas faktu. Derīgs sertifikāts būs jāuzrāda kopā ar personu apliecinošu dokumentu.

Plašāku informāciju par notikumiem atradīsiet LLMC tīmekļvietnē "lcca.lv" un sociālā medija "Facebook" lapā.

CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu