ASV Tieslietu ministrija apsūdz Krievijas hakerus federālo prokuroru e-pastu uzlaušanā (4)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: AFP/SCANPIX

Saskaņā ar ASV Tieslietu departamenta sniegto informāciju, ART grupas hakeriem no 2020. gada maija līdz 2020.gada decembrim bija pieejama 27 rajonu prokuratūru darbinieku e-pasta sarakste.

Hakeriem no ART grupas, kuri Amerikas Savienotajās Valstīs tiek turēti aizdomās par līdzdalību „SolarWinds” programmatūras uzlaušanā, 2020. gadā vairākus mēnešus bija pieejams ASV federālo prokuroru e-pasts. Šādu paziņojumu piektdien, 30. jūlijā sniedza ASV Tieslietu ministrija.

Tajā skaitā uzlauzti bijuši 80 procenti e-pasta kontu, ko izmantojuši četru prokuratūru darbinieki Ņujorkā. Kopumā 27 rajonu apgabalu prokuroru birojos no 2020. gada 7. maija līdz 27. decembrim bija uzlauzts vismaz viens e -pasta konts.

Bijusī federālā advokāte Ņujorkā, Kolumbijas Universitātes Juridiskās skolas profesore Dženifera Rodžersa intervijā AP sacīja, ka ASV prokuratūras vēstules parasti satur konfidenciālu informāciju, piemēram, dažādu tiesas prāvu stratēģijas apspriešanu vai arī personīgo inkognito avotu datus.

Savukārt ASV Tieslietu ministrija pagaidām vēl nav precizējusi, kāda informācija tikusi nozagta un kā šis kiberuzbrukums varētu ietekmēt pašreizējās tiesu lietas.

Hakeru uzbrukums SolarWinds

Hakeru uzbrukums IT kompānijai SolarWinds kļuva zināms 2020. gada decembrī. Kā ziņo ziņu aģentūra Bloomberg, programmatūras uzlaušana skārusi vismaz 200 organizācijas visā pasaulē. To skaitā tika uzbrukts ASV Valsts kasei un enerģētikas departamentiem, kā arī Nacionālajai telekomunikāciju un informācijas pārvaldei.

Baltais nams paziņoja, ka tajā ir iesaistīta hakeru grupa ART29 jeb „Cozy Bear”, kas it kā strādā Krievijas Ārējās izlūkošanas dienestā. 2021. gada aprīlī ASV prezidents Džo Baidens paziņoja par sankciju noteikšanu pret Krieviju saistībā ar hakeru uzbrukumiem un iejaukšanos vēlēšanās. Tomēr Kremlis līdz pat šai dienai ir noliedzis jebkādu saistību ar kibernoziedznieku darbībām.

Komentāri (4)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu