Apdrošinātāju asociācija norāda, ka jaunās viena mēneša OCTA polises nav īpaši populāras (2)

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Autoavārijā iesaistīts Porsche 911 GT2 RS. Ilustratīvs attēls
Autoavārijā iesaistīts Porsche 911 GT2 RS. Ilustratīvs attēls Foto: Twitter/@SWP_Roads

Pagaidām Latvijā nav daudz viena mēneša transportlīdzekļu īpašnieku obligātās civiltiesiskās atbildības (OCTA) apdrošināšanas polišu, otrdien intervijā Latvijas Televīzijas raidījumam "Rīta Panorāma" atzina Latvijas Apdrošinātāju asociācijas prezidents Jānis Abāšins.

"Daudz viena mēneša OCTA polišu nav," sacīja asociācijas vadītājs, piebilstot, ka OCTA polises vienam mēnesim, kas ir pieejamas kopš 1.jūlija, līdz šim galvenokārt ir iegādājušies tie, kuriem tās tiešām ir nepieciešamas, piemēram, antīko automobiļu īpašnieki, lai ar auto dotos uz salidojumu.

Vienlaikus Abāšins arī atzīmēja, ka šāds OCTA polišu termiņš varētu sekmēt neapdrošināto transportlīdzekļu īpatsvara pieaugumu satiksmē. "Mēs baidāmies, ka ar šīm viena mēneša polisēm aizmāršīgo skaits pieaugs un attiecīgi palielināsies neapdrošināto īpatsvars. Ja mēs rēķinām, ka vidēji neapdrošināto skaits ir 2-3%, tad ar šīm viena mēneša polisēm šis neapdrošināto skaits varētu nedaudz pieaugt," viņš sacīja.

Tāpat asociācijas vadītājs atgādināja, ka atbilstoši Eiropas Savienības prasībām Latvijai tuvāko gadu laikā būs jāievieš prasība, ka visiem reģistrētajiem transporta līdzekļiem ir jābūt OCTA polisei. "Mūs šī lieta [viena mēneša OCTA polises] dara mazliet bažīgus, jo tas iet pret visiem Eiropas vējiem," sacīja Abāšins.

Jau vēstīts, ka 2021.gada 1.jūlijā stājās spēkā grozījumi OCTA likumā, paredzot, ka OCTA polisi var iegādāties arī uz 30 dienu termiņu.

Iepriekš OCTA polisi varēja iegādāties uz trim, sešiem, deviņiem vai 12 mēnešiem.

Komentāri (2)CopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu