Oriģinālo izskatu atgūs krāpšanas shēmas Bugatti, kas iebrauca ezerā (3)

TVNET Auto
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: TVNET kolāža

2009.gadā milzu tempā pasauli apskrēja vēsts, ka kaut kur viņpus Atlantijas okeānam nezināmam cilvēkam ļoti nav paveicies un viņš lielā ātrumā iebraucis ezerā ar miljonu dolāru vērto Bugatti Veyron.

Nelaimīgais Bugatti Veyron saimnieks toreiz sacīja, ka viņam patraucējis zemu lidojošs pelikāns vai varbūt kāds cits objekts, un tādēļ viņš novirzījies no ceļa un braucienu beidzis sālsūdens ezerā. 

Vēlāk tika noskaidrots, ka Endijs Hauss vienkārši bija izkalis plānu, kā apkrāpt apdrošinātājus. Viņš iegādājās trīs gadus vecu Veyron, to apdrošināja par 2,2 miljoniem dolāru, piedzīvoja avāriju. Lai par iestājušos apdrošināšanas gadījumu nebūtu ne mazāko šaubu, viņš pēc nonākšanas ezerā atstāja automobiļa W16 dzinēju darbojamies, lai tas kārtīgi sadzeras sāļo ūdeni un apdrošinātājs vairs pat nedomā par remontu, bet gan tikai un vienīgi atlīdzības izmaksu.

To viņš arī dabūja - 600 000 ASV dolāru. Tomēr arī par šo naudu Hausa prieki nebija ilgi, jo Youtube jau bija publicēts aculiecinieka video, kurā nav redzams ne pelikāns, ne kāds cits traucēklis, bet tikai slaida novirzīšanās no šosejas un iebraukšana ūdens tilpē Teksasas štatā. 

Hausam nekas cits neatlika, ka atzīt krāpšanas mēģinājumu, atmaksāt visas atlīdzības un samierināties ar 13 mēnešu cietumsodu. Bet, kas notika ar Veyron? To, kā izrādās, tagad iegādājies Nevadā bāzētā uzņēmuma Royalty Exotic Cars darbinieks Hjūstons Krosta un plāno automobili savest kārtībā. 

Diez ko prātīga šāda apņemšanās nav, jo, ņemot vērā Veyron uzbūvi, tā remonts jebkādā formā izmaksā milzu naudu. Katrā ziņā Krosta noslīcināto auto esot iegādājies par 400 000, tad savācis 250 000 remontam un rezerves daļām. Tomēr ar to būs daudz par maz, ņemot vērā, ka Burmester skaņu sistēmas remonts vien izmaksās 100 000. 

Ja vien pašreizējais auto īpašnieks nav veicis rūpīgus aprēķinus, tad Veyron atgriešana uz ceļa var izrādīties pārāk dārga. Taču, ja viņš spēs iekļauties aptuveni 700 000 dolāros, tad pat pastāv iespēja ar auto pārdošanu nopelnīt. 2007.gada Veyron labā stāvoklī aizvien maksā apmēram 1,1 miljonu eiro, kas atbilst 1,3 miljonus dolāru. 

Komentāri (3)CopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu