Afganistānā talibi ieņēmuši jau trešo provinces galvaspilsētu (9)

Papildināts
TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Talibi. Ilustratīvs attēls
Talibi. Ilustratīvs attēls Foto: Parwiz / REUTERS

Talibu kaujinieki ieņēmuši Saripulu, kas ir jau trešā iekarotā Afganistānas provinces galvaspilsēta trīs dienu laikā, svētdien paziņojušas vietējās amatpersonas.

Talibi sagrāba Saripulu pēc divu dienu ilgām kaujām ar Afganistānas valdības spēkiem, ziņu aģentūrai DPA apstiprināja divi provinces domnieki.

Abas amatpersonas sacīja, ka talibi ieņēmuši visas valdības ēkas, tostarp gubernatora biroju un policijas galveno iecirkni.

Valdības amatpersonas patvērušās pie armijas bataljona, ko talibi ir ielenkuši, atklāja domnieki.

Saripula ir Afganistānas ziemeļu provinces Saripulas galvaspilsēta. Tā ir trešā provinces galvaspilsēta, kas kritusi talibu rokās, kopš Savienotās Valstis un to sabiedrotie sāka savu spēku izvešanu no Afganistānas.

Sestdien talibi ieņēma Afganistānas ziemeļu provinces Džavzdžanas galvaspilsētu Šeberganu, bet piektdien sagrāba savā kontrolē Afganistānas dienvidrietumu provinces Nimrūzas galvaspilsētu Zarandžu.

Afganistānā talibi sagrābuši savā kontrolē Kondozu

Talibu kaujinieki ieņēmuši Kondozu, kas ir jau ceturtā iekarotā Afganistānas provinces galvaspilsēta trīs dienu laikā, svētdien paziņojušas amatpersonas.

Talibu kaujinieki sagrābuši savā kontrolē visas galvenās valdības iestādes Kondozā, izņemot armijas korpusu un lidostu, kur patvērušās augsta ranga vietējās amatpersonas.

Apšaudēs pilsētā cietuši arī civiliedzīvotāji un pilsētā izcēlušies ugunsgrēki, ziņoja vietējās amatpersonas.

Kopš Savienotās Valstis un to sabiedrotie sāka savu spēku izvešanu no Afganistānas, talibu kaujinieki sagrābuši savā kontrolē plašas teritorijas. Tostarp pēdējo trīs dienu laikā talibi ieņēmuši Afganistānas ziemeļu provinces Džavzdžanas galvaspilsētu Šeberganu, Afganistānas dienvidrietumu provinces Nimrūzas galvaspilsētu Zarandžu un Saripulu, kas Saripulas provinces galvaspilsēta.

Komentāri (9)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu