Pēc šķiršanās Geitss "Forbes" miljardieru sarakstā noslīdējis par vairākām vietām (1)

TVNET/LETA/DPA
CopyLinkedIn Draugiem X
ASV programmatūras izstrādes kompānijas "Microsoft" dibinātājs Bils Geitss
ASV programmatūras izstrādes kompānijas "Microsoft" dibinātājs Bils Geitss Foto: REUTERS/Charles Platiau/File Photo

ASV programmatūras izstrādes kompānijas "Microsoft" dibinātājs Bils Geitss ir noslīdējis uz 5.vietu žurnāla "Forbes" publicētajā pasaules bagātāko cilvēku sarakstā, atpaliekot no sociālā tīkla "Facebook" dibinātāja un vadītāja Marka Zakerberga, pirmdien ziņoja "Forbes".

Bila Geitsa un Melindas Frenčas-Geitsas laulības šķiršana un īpašumu sadalīšana pēc tās ir galvenais iemesls šai lejupslīdei. Geitss ir bijis viens no bagātākajiem miljardieriem kopš 1987.gada, un šī ir pirmā reize, kad viņš "Forbes" sarakstā nonācis zemāk par 3.vietu.

Geitsa investīciju kompānija "Cascade Investment LLC" (CAS) ceturtdien nodeva Melindai Frenčai-Geitsai akcijas 2,4 miljardu ASV dolāru vērtībā, palielinot viņas bagātību līdz 5,6 miljardiem dolāru. Bils Geitss jau bija zaudējis 3,2 miljardus dolāru maijā pēc pāra paziņojuma par šķiršanos.

Bila Geitsa bagātība tagad ir 129,6 miljardi dolāru, bet Zakerbergs ir 4.vietā ar 132 miljardu dolāru bagātību.

Saskaņā ar ASV Vērtspapīru un biržu komisijas (SEC) datiem Melinda Frenča-Geitsa ir saņēmusi no CAS 3,3 miljonus "AutoNation" akciju, 2,8 miljonus "Deere & Co." akciju un 9,5 miljonus "Canadian National Railway" akciju.

Geitsu pāris nolēma šķirties pēc tam, kad kļuva zināms, ka Bils Geitss bijis draugos ar skandalozo uzņēmēju Džefriju Epstīnu. Pret Geitsu arī notika izmeklēšana par iespējamām attiecībām ar kādu "Microsoft" darbinieci 2000.gadā.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu