Ja par braukšanu reibumā dotu medaļas, šim vadītājam pienāktos zelts (5)

CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Ekrānuzņēmums no Degpunktā sižeta

Sestdien Vidzemes pārvaldes policisti saņēma ziņu no kāda sava kolēģa, kurš no darba brīvajā laikā Mežciemā bija pamanījis aizdomīgu nomas elektroauto. Uz notikuma vietu nekavējoties izbrauca Rīgas pašvaldības policijas ekipāža un apturēja viņus interesējošo Renault Zoe.

Sākotnējās aizdomas, ka elektromobili vada persona ar grūtībām saskatīt ceļu, jo, iespējams, ir reibumā, apstiprinājās, tiklīdz policisti piegāja pie apturētā automobiļa. 

"Apturot transportlīdzekli un veicot pārrunas ar tā vadītāju, darbiniekiem bija acīm redzams, ka vadītājs ir ļoti stiprā alkohola reibumā. Par to liecināja arī alkoholam raksturīgā smaka. Veicot pārrunas ar vadītāju, viņš atzina, ka visu dienu tajā dienā bija lietojis alkoholiskos dzērienus. Uz adresi tika izsaukta Valsts policijas Ceļu policijas ekipāža," TV3 raidījumam Degpunktā stāsta Rīgas pašvaldības policijas Vidzemes pārvaldes inspektors Aigars Mareckis.

Sarunā ar atbraukušajiem ceļu policistiem apturētais vadītājs atzina, ka alkoholiskos dzērienus lietojot jau trešo dienu, un uz jautājumu, cik promiles, viņaprāt, varētu būt, izteica pieļāvumu, ka "nu, es domāju, ka visas trīs vai pat četras".

Dzērājšofera minējums izrādījās diezgan precīzs, jo policista pasniegtais alkometrs pēc brīža uzrādīja 3,15. "Pēdējā laika rekordists, vismaz priekš manis," noteica ceļu policists.

Lai gan dzērājšoferis varēja būt prātīgāks un savām gaitām izvēlēties, piemēram, taksometru, viņš tagad uz pieciem gadiem ir šķīries no tiesībām, ko varēs atgūt tikai pēc eksāmenu nokārtošanas, kā arī būs spiests samaksāt līdz pat 2000 eiro sodu. Tādas ir likumā paredzētās sankcijas par transportlīdzekļa vadīšanu reibumā, kas pārsniedz 1,5 promiles.

Komentāri (5)CopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu