Vai Brūss Lī prata kauties tikai filmās? (10)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Brūss Lī
Brūss Lī Foto: Unsplash

Divus gadus pēc Kventina Tarantino filmas “Reiz Holivudā” izlaišanas cilvēki joprojām strīdas par to, vai Brūsa Lī attēlojums filmā bija precīzs, proti, vai tajā pareizi atainotas viņa cīņas spējas.

Šo jautājumu ātri varētu atrisināt, salīdzinot filmā redzamās cīņas ainas ar videomateriāliem, kur Brūss Lī redzams cīnāmies reālajā dzīvē. Ir tikai viena problēma – šādi videomateriāli praktiski neeksistē.

Brūsa Lī cīņas mākslu mēs varam vērot viņa izcilajās filmās, tomēr ir skaidrs, ka tajās cīņas ainas tika rūpīgi izplānotas un izmēģinātas.

Filmā “Reiz Holivudā” Breda Pita atveidotais varonis Klifs tādus kino Austrumu cīņu meistarus kā Lī nosauc par “dejotājiem”, kas reālajā dzīvē nav spējīgi izdarīt to, kas redzams filmās.

Diemžēl mums nav pieejami videomateriāli, kas varētu pierādīt, vai tā tiešām ir, tomēr vietnē "Open Culture" publicētais videoklips varētu būt labs materiāls, lai glābtu Brūsa Lī godu. Video redzams 1967. gada karatē mačs starp Brūsu Lī un kādu pretinieku. Šajā pašā karatē čempionātā trīs gadus agrāk Lī prasmes tika ievērotas, kas beigu beigās noveda viņu līdz lomai filmā “Zaļais sirsenis”.

Šajā videoklipā redzams, kā Lī, kura aizsargtērpam ir baltas saites, lieto dažādas Austrumu cīņu tehnikas, un viņa prasmes šajā sparingā ir grūti apšaubīt.

VIENĪGAIS ZINĀMAIS VIDEO, KURĀ BRŪSS LĪ REDZAMS CĪNĀMIES DZĪVĒ:

Komentāri (10)CopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu