Pelna ar vēlēšanu pārdošanu: Krievijas Centrālās vēlēšanu komisijas darbinieka bagātības (1)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Centrālās vēlēšanu komisijas (CIK) loceklis Antons Lopatins
Centrālās vēlēšanu komisijas (CIK) loceklis Antons Lopatins Foto: Ekrānuzņēmums/Kirils Zykovs / AGN "Maskava"

Ieslodzītā Krievijas opozīcijas līdera Alekseja Navaļnija dibinātais Korupcijas apkarošanas fonds (FBK) veicis izmeklēšanu par Centrālās vēlēšanu komisijas (CIK) locekļa Antona Lopatina saistību ar Krievijas valdošo eliti un viņa ģimenes bagātību, ziņo Krievijas medijs “Meduza”.

Lopatins CIK ir atbildīgs par valsts automatizēto sistēmu “Vibori” un elektronisko balsošanu. CIK sastāvā Lopatins ir kopš 2021.gada februāra.

Lopatins ir saistīts ar Krievijas Valsts domes spīkeru Vjačelavu Volodinu - viņš iepriekš biji Volodina palīgs domē, kā arī ieņēmis direktora amatu uzņēmumā “Invest Holding”, kas pieder Volodina radiniekiem.

Kā noskaidrojis FBK, bijusī Lopatina sievasmāte, 71 gadu vecā Marija Lopuhova ir līdzīpašniece uzņēmumam “Mediaprofi”. Starp šā uzņēmuma dibinātājiem ir Jana Poļakina, kas tiek uzskatīta par Volodina sievu.

Uzņēmums “Mediaprofi” periodā no 2015. līdz vismaz 2018. gadam pelnījis ar dažādiem CIK pasūtījumiem, tostarp saistītiem ar sistēmu “Vibori”.

Lopuhova arī ir akcionāre uzņēmuma “Informacionnije sistemi”, kas dažādus līgumus ar CIK un tā struktūrām slēdzis 2012. līdz 2017.gadā. FBK izdevās atklāt šādus līgumus par kopējo summu 150 miljonu rubļu (1,7 miljonu eiro) apmērā.

FBK arī apkopojis informāciju par Lopatinam un viņa ģimenei piederošajiem nekustamajiem īpašumiem.

Saskaņā ar amatpersonas deklarāciju, Lopatinam pieder 100 kvadrātmetrus plašs dzīvoklis Maskavā un garāža.

Savukārt viņa mātei - Vitai Lopatinai – pieder 900 kvadrātmetrus plaša māja Piemaskavā. uz mātes vārda reģistrēts arī 93 kvadrātmetrus plašs dzīvoklis Maskavā, kas atrodas kaimiņos Lopatina dzīvoklim.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu