Vanaga: Vecāki nevar pieļaut, ka caur bērniem skolā tiek ienests viņu viedoklis (4)

Egoiste
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Shutterstock

Jaunajā mācību gadā ir būtiski saglabāt psiholoģisko atbalstu izglītojamajiem, kā arī maksimāli izvairīties no konfliktiem, kas var rasties atšķirīgu nostāju Covid-19 jautājumā dēļ.

“Ir jāsaprot, ka joprojām ir dažādi viedokļi, nedrīkst pieļaut, ka veidojas konfliktu dzirksteles. Vecāki arī nevar pieļaut, ka caur bērniem skolā tiek ienests viņu viedoklis un rodas konflikti,” intervijā TV3 raidījumam “900 sekundes” sacīja Latvijas Izglītības un zinātnes darbinieku arodbiedrības (LIZDA) priekšsēdētāja Inga Vanaga.

LIZDA aizvien iestājas par brīvprātīgu vakcināciju, uzsverot, ka vakcinēto pedagogu īpatsvars pieaug. Savukārt bērnu vakcinācijas jautājumā arodbiedrība uzskata, ka skolēni arī nebūtu obligāti jāvakcinē. 

Vanaga uzskata, ka jaunajam mācību gadam nozare kopumā ir gatava labāk nekā pērn. LIZDA vadītāja skaidroja, ka par mācību procesu varēs lemt skolu līmenī. Tāpat pieejams plašāks mācību līdzekļu klāsts, domāts par gaisa kvalitātes jautājumiem skolu telpās, kā arī izglītībā iesaistīto testēšanu.

Pilnu interviju skaties video!

Komentāri (4)CopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu