Kas notiek ar ķermeni, ēdot pomelo?

Egoiste
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: shutterstock.com

Sulīga pomelo sezona tiek oficiāli pasludināta par atklātu! Ja pirms aptuveni pieciem gadiem “tas pats greipfrūts, tikai salds” ikvienam šķita kas eksotisks, tagad jau tas ir kļuvis gandrīz par populārāko alternatīvu “klasiskajiem” apelsīniem. Laiks runāt par sezonas augli, kura dzimtene ir Dienvidaustrumāzija, un to, kā tas var dot labumu (un arī kaitēt) mūsu organismam.

Var zaudēt svaru

Iespaidīgā izskata citrusaugļi satur lielu daudzumu šķiedrvielu, kas palīdz gremošanā un paātrina vielmaiņu. Viens pomelo satur vidēji līdz 10 gramiem diētisko šķiedrvielu (dienā sievietēm vajadzētu uzņemt 25 g).

Vislabāk ir ēst pomelo pirms pulksten 16:00, tad citrusaugļi principā labāk uzsūcas.

Palēninās novecošana un mazāk slimojat

Viens pomelo satur 371% no ikdienas C vitamīna vērtības, kas ir spēcīgs dabīgs ūdenī šķīstošs antioksidants, kurš palīdz organismam attīstīt rezistenci pret infekcijas slimībām un iznīcina brīvos radikāļus.

Vēl viena svarīga sieviešu veselības specifika ir tā, ka pomelo palielina skābuma līmeni intīmajā zonā, kas kavē baktēriju attīstību.

C vitamīns šādā daudzumā ne tikai uzlabo imūnsistēmu, bet arī atbalsta kolagēna saites, īpašu proteīnu matos un ādā. Turklāt šis auglis ir vara un dzelzs krātuve, kas nepieciešama jaunu asins šūnu veidošanā. 

Labāks miegs

Vēl viens elements ir augsts magnija saturs, kas ir tieši saistīts ar miega kvalitātes un ilguma uzlabošanu.

Jūs rūpējaties par savu ādu

Lai gan A vitamīna pomelo nav tik daudz kā C, tā deva ir pilnīgi pietiekama, lai uzlabotu asinsriti un ādas apasiņošanu, kas attālina krunciņu rašanos. Vēl viens interesants zinātnieku novērojums ir saistīts ar mūsu galvas ādu. Auglis satur daudz ūdens, kas mitrina galvas ādu un kombinācijā ar C vitamīnu palīdz atbrīvoties no blaugznām un novērš matu izkrišanu.

Trombozes profilaksei

Pomelo ir noderīgs trombozes profilaksei, palīdz pazemināt holesterīna līmeni un asinsspiedienu. Kopumā augļi ir ļoti noderīgi cilvēkiem ar sirds un asinsvadu slimībām un diabētu. Pomelo uzlabo vielmaiņu un palīdz mazināt aizcietējumus.

Nevajadzētu apvienot pomelo ar medikamentiem

Nevainojamiem augļiem joprojām ir viens trūkums. 2012. gadā Kanādas Medicīnas asociācijas žurnāls publicēja plašu pētījumu par greipfrūtu un dažu visbiežāk lietoto zāļu lietošanas briesmām. Un tas viss vielas, ko sauc par furanokumarīnu, dēļ, kas zarnās metabolizē zāles, kā rezultātā cilvēks var saņemt toksisku devu. Laika posmā no 2008. līdz 2012. gadam to zāļu skaits, kas mijiedarbībā ar greipfrūtu var izraisīt nopietnas negatīvas sekas, pieauga no 17 līdz 43. Bet, tā kā līdzīgi pētījumi ar pomelo nav veikti un mēs runājam par tā "tuvu radinieku", visiem jābūt uzmanīgiem. 

Pomelo ir "pacietīgs" ilgdzīvotājs, ko var uzglabāt ledusskapī līdz pusotrai nedēļai.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu