Krievija gatavojas jaunam bēdīgi slavenās "superraķetes" izmēģinājumam (10)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: EPA/Scanpix

Krievija gatavojas jaunam ar kodoldzinēju aprīkotās raķetes “Burevestņik” izmēģinājumam, apgalvo ASV raidorganizācija CNN.

CNN rīcībā ir uzņēmuma “Capella Space” 16.augustā veiktie satelītuzņēmumi, kuros redzams raķešu palaišanas poligons Novaja Zemļa arhipelāgā. Iepriekš šis poligons bijis slēgts, tomēr tagad tur parādījies jauns angārs un vairāki kravas konteineri.

Salīdzinot jaunākos attēlus ar tiem, kas tapuši šā gada pavasarī, CNN secināja, ka dažos pēdējos mēnešos poligonā notikušas daudzas pārmaiņas, kas liecinot par gatavošanos jaunam raķetes izmēģinājumam.

Nedz ASV, nedz Krievijas aizsardzības ministrija CNN apgalvojumus pagaidām nav komentējušas.

Krievija jau iepriekš veikusi spārnotās raķetes "Burevestņik" izmēģinājumus. 2019.gada augustā "Burevestņik" izmēģinājuma laikā Arhangeļskas apgabalā gāja bojā pieci kodolinženieri.

Krievijas kodolaģentūra "Rosatom" toreiz atzina, ka veikts ar kodoldegvielu darbināmā raķetes dzinēja izmēģinājums, taču sīkāku informāciju nesniedza, neminot arī to, kāda tieši raķete izmēģināta.

Pēc eksplozijas apmēram 40 kilometru attālumā no izmēģinājuma vietas esošajā Severodvinskā tika fiksēta strauja radiācijas līmeņa paaugstināšanās.

ASV medijs CNBC 2019.gadā vēstīja, ka Krievija veikusi vismaz piecus "Burevestņik" izmēģinājumus un visi tie bijuši neveiksmīgi.

Arī CNN tagad apgalvo, ka neviens no līdzšinējiem izmēģinājumiem nav bijis sekmīgs.

Komentāri (10)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu