Lietuva nesubsidēs uzņēmumus, kam ir ciešas saiknes ar Baltkrieviju

TVNET/LETA/BNS
CopyLinkedIn Draugiem X

Lietuvas valdība nepiešķirs subsīdijas Lietuvas uzņēmumiem, kam ir ciešas saiknes ar Baltkrieviju, otrdien paziņojusi ekonomikas un inovāciju ministre Aušrine Armonaite.

Kā norāda ministre, šie uzņēmumi zināja, ka Baltkrievijā ir autoritārs režīms, tomēr uzņēmās risku, izšķiroties strādāt šai valstī.

Daļai uzņēmumu, kam ir ciešas saiknes ar Baltkrieviju, trūkst apgrozāmo līdzekļu, tāpēc valsts izvērtē, kādus finanšu instrumentus iespējams izmantot, lai tiem palīdzētu, saka Armonaite.

"Taču izteikšos skaidri - mēs nevaram runāt ne par kādām subsīdijām. Mēs saprotam, ka ir grūtības, taču ceram, ka tās ir īslaicīgas. Taču, ja veicat uzņēmējdarbību Baltkrievijā, jūs apzināties, kur to darāt," uzsver ministre.

Pēc Armonaites teiktā, runājot par Lietuvas attiecībām gan ar Baltkrieviju, gan Ķīnu, kas pēdējā laikā pasliktinājušās, Lietuvai ir svarīgi nodrošināt diversificētus tirgus, lai samazinātu atkarību no viena izejvielu piegādātāja vai viena eksporta tirgus.

Viņa piebildusi, ka ministrija cenšas veidot ciešāku ekonomisko sadarbību ar Dienvidkoreju, Singapūru un Japānu, un atgādinājusi arī par Lietuvas plāniem atvērt tirdzniecības pārstvāniecību Taivānā.

Lietuvas centrālā banka pagājušajā nedēļā paziņoja, ka tirdzniecības pārtraukšanai ar Baltkrieviju un Ķīnu uz Lietuvas ekonomiku būs salīdzinoši nebūtiska ietekme.

Tikmēr ziņu aģentūras BNS uzrunātie ekonomisti sprieduši, ka Baltkrievijas tranzīta zaudēšana Lietuvas iekšzemes kopproduktu būtiski neietekmēs, bet ar to saistītās pārmaiņas minerālmēslu tirgū var radīt īslaicīgu pārtikas cenu kāpumu.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu