Video ⟩ Nemieri "Muceniekos": ar karantīnu neapmierinātie patvēruma meklētāji protestē, mētājot pārtikas pakas (86)

CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Ekrānuzņēmums no video

Patvēruma meklētāju izmitināšanas centrā “Mucenieki” šodien izcēlušies protesti pret Covid-19 dēļ noteikto karantīnu, kas liedz personām pamest centra teritoriju. Migranti uzskata, ka ierobežojumi ir nepamatoti, jo viņi var uzrādīt Covid-19 sertifikātus, kas apliecina vakcināciju, vēsta "TV3 Ziņas".

Patvēruma meklētāji "TV3 Ziņām" skaidroja, ka nevēlas palikt Latvijā, bet gan nokļūt Vācijā, tādēļ pieprasa atvērt vārtus, lai viņi varētu doties tālāk. Ja tos neatvērs, tad viņi ir gatavi tos izlauzt.

Protestētāji esot gatavi pieteikt arī badastreiku. Demonstrējot savu apņēmību to īstenot, patvēruma meklētāji pāri "Mucenieku" centra žogam pārmeta arī vairākas pārtikas kastes. Tāpat migranti izkliedz dažādus saukļus un izturas bravūrīgi.

Kā portālam TVNET pastāstīja Pilsonības un migrācijas lietu pārvalde (PMLP), šobrīd centrā uzturas 271 patvēruma meklētājs. Muceniekos” ieviesta karantīna, jo tikai aptuveni puse no centrā izmitinātajiem ir vakcinējušies pret Covid-19, kā arī nesen centrā vairāki cilvēki bija inficējušies ar koronavīrusu.

Lēmums par karantīnas režīmu pieņemts, lai pasargātu patvēruma meklētāju un arī sabiedrības locekļu veselību un laicīgi izvairītos no vēl viena Covid-19 uzliesmojuma.

Vajadzības gadījumā ''Muceniekos'' tiks izmitināti jauni patvēruma meklētāji, nošķirti no patvēruma meklētājiem, kuriem laboratoriski apstiprināta Covid-19 diagnoze.

Patlaban ''Muceniekos'' notiek regulārā patvēruma meklētāju laboratoriskā testēšana, un laboratoriski apstiprināts viens jauns saslimšanas gadījums.

Valsts policijas preses pārstāve Gita Gžibovska apliecināja, ka policija patlaban atrodas uz vietas Muceniekos, lai nodrošinātu sabiedrisko kārtību un drošību - lai neviens cilvēks neciestu un netiktu bojāts īpašums. 

Žogam neviens līdz šim nav pārrāpies.

Iekšlietu ministre Marija Golubeva (AP) pēc valdības sēdes žurnālistiem sacīja, ka patlaban notiek centra iemītnieku testēšana uz Covid-19. Kamēr nav saņemti testu rezultāti un varasiestādes nevar pārliecināties, ka personas nav inficētas, tikmēr centrs ir slēgts un personas nevar atstāt centra teritoriju.

Nesen centrā nonākušie patvēruma meklētāji vairumā gadījumu ir vakcinēti pret Covid-19, tomēr ir jāpaiet laikam, kamēr vakcīnas sāks darboties. Tiklīdz testu rezultāti būs zināmi, tā atbildīgās iestādes varēs pieņemt lēmumu, kuriem patvēruma meklētājiem vēl jāpaliek pašizolācijā, bet kuri atkal varēs pārvietoties, informēja politiķe.

Komentāri (86)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu