Sākas Krievijas vērienīgās militārās mācības "Zapad 2021" (10)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Militāro mācību "Zapad 2021" atklāšanas ceremonija. 9.septembris, 2021
Militāro mācību "Zapad 2021" atklāšanas ceremonija. 9.septembris, 2021 Foto: EPA/Scanpix

No šodienas līdz 16.septembrim norisināsies Krievijas un Baltkrievijas kopīgās militārās mācības "Zapad 2021", iepriekš vēstīja Latvijas Aizsardzības ministrija (AM).

AM iepriekš, atsaucoties uz Eiropas Drošības un sadarbības organizācijas (EDSO) rīcībā esošā informāciju, ziņoja, ka mācībās "Zapad 2021" personāla skaits pārsniedz 13 000, kaut gan oficiāli iesniegti dati par mazāku dalībnieku skaitu, kas atbrīvo no pienākuma nodrošināt piekļuvi mācībām EDSO novērotājiem.

Patlaban trūkst informācijas par vērienīgo mācību mērķiem un patieso mācībās iesaistīto vienību apjomu. Spriedzi starpvalstu attiecībās arī palielina fakts, ka iepriekšējās mācībās tikuši izspēlēti nedraudzīgi scenāriji.

Latvijas aizsardzības ministrs Artis Pabriks (AP) jau augusta sākumā atzina, ka ģeopolitiskajos motīvos izmantotie imigranti ir redzami kā Krievijas un Baltkrievijas kopīgo militāro mācību "Zapad 2021" plānošanas sastāvdaļa.

Lai arī mācības norisināsies no šodienas līdz 16.septembrim, Pabriks atzina, ka "Zapad" faktiski jau iepriekš sākušās, jo pastāv jautājums par mācību aktīvākajām fāzēm.

Komentāri (10)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu