Izraēlas policija sagūsta divus no izbēgušajiem palestīniešu cietumniekiem

LETA/DPA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: EPA /Scanpix

Izraēlas policija ir sagūstījusi četrus no sešiem palestīniešu kaujiniekiem, kas nedēļas sākumā izbēga no stingrā režīma cietuma, sestdien pavēstīja policija.

Laikraksts "Jerusalem Post", atsaucoties uz policiju, jau piektdienas vakarā ziņoja, ka policisti sagūstījuši divus no izbēgušajiem cietumniekiem pie Kraujas kalna Nācaretes pilsētā.

Vēl divi izbēgušie, arī kaujinieku komandieris un bēgšanas plānotājs, atrasti slēpjoties kravas auto stāvvietā pie Nācaretes.

Vēl tiek meklēti pārējie divi cietumnieki, kas pirmdien izbēga no Gilboas cietuma Izraēlas ziemeļos. Ieslodzītie izbēguši, zem kameras izlietnes izrokot alu, kā tiek ziņots, ar karoti.

Mediji ziņoja, ka izbēgušos meklē policija, iekšzemes izlūkdienests "Shin Bet" un īpašās armijas vienības. Uz ceļiem izveidoti apmēram 200 blokposteņu.

Izbēgušajiem bija piespriesti ilgi gadi cietumā par līdzdalību teroristiskā darbībā. Izbēgušo vidū bija palestīniešu kaujinieku organizācijas "Al Aksas mocekļu brigādes" viens no līderiem Zaharija Zubeidi un pieci kaujinieku kustības "Islāma džihāds" biedri, vēsta Izraēlas radio "Kan".

Piektdienas vakarā tika notverti "Islāma džihāda" biedri Jakubs Kadri un Mahmuds Abdulla Arda. Sestdien Izraēlas policija paziņoja, ka nule kā notverti vēl divi - "Islāma džihāda" biedrs Mahmuds Arda un Zubeidi.

Palestīniešu kaujinieku organizācijas svinēja izbēgšanu kā milzīgu panākumu un kā pazemojumu Izraēlai.

Pirmās ziņas par izbēgušo sagūstīšanu izprovocēja demonstrācijas, kas piektdienas vakarā notika Jordānas rietumkrastā, ziņoja laikraksts "Times of Israel".

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu