Video ⟩ Sieviete ar raudošo bērnu jau iepriekš aicināta apiet militāro mācību vietu (51)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: facebook.com/Latvijasarmija

Nacionālie bruņotie spēki ir noskaidrojuši apstākļus saistībā ar militāro mācību "Namejs 2021" norisi Rīgā šajā nedēļas nogalē un izplatītajiem video, kas raisījuši virkni diskusiju publiskajā telpā. Video redzams brīdis, kad sieviete dodas garām militāro mācību norises vietai, liekot noprast, ka viņa par šīm mācībām nav bijusi informēta. Tomēr šis iespaids ir maldīgs un neatbilst patiesībai.

Mācību norises vietā Rīgā dažādos punktos atradās karavīri, kuri informēja sabiedrību par mācību norisi un aicināja izvēlēties citus apiešanas ceļus.

Arī sieviete ar bērnu, kas redzama izplatītajā video materiālā, tika uzrunāta un aicināta apiet mācību norises vietu, bet šo ieteikumu ignorēja, informē bruņotie spēki.

Video redzams brīdis, kad sieviete dodas garām vietai, kur notiek militārās mācības, liekot noprast, ka viņa par tām nav bijusi informēta.

Aizsardzības ministrijas valsts sekretārs Jānis Garisons LTV “Panorāmai” sacīja, ka pēc šā [amatiera] video aizsardzības spēki veikuši situācijas apzināšanu un konstatējuši, ka māmiņa ar bērnu tiešām bijusi brīdināta un viņai bija piedāvāts neizvēlēties šo ceļu, taču sieviete to nav ņēmusi vērā. Redzot, ka par spīti brīdinājumiem civiliedzīvotāji tuvojas mācību vietai, zemessargiem dots signāls apturēt mācības, taču viens zemessargs, kas tobrīd atradās slēpnī, signālu nesaņēma.

Jānis Garisons LTV izteicis nožēlu par notikušo un atvainojies video ierakstā redzamajai māmiņai, taču viņš arī norāda, ka armija no savas puses vēlētos, lai cilvēki tomēr ņem vērā brīdinājumus.

Latvijas armija atkārtoti informē, ka militārās mācības “Namejs 2021” notiek iepriekš ar pašvaldībām un atbildīgajām iestādēm saskaņotās teritorijās, kā arī par to norisi jau augustā tika informēta sabiedrība.

Bruņotie spēki aicina sabiedrību ar izpratni izturēties pret notiekošajām mācībām, lai pēc iespējas labāk sagatavotu karavīrus un zemessargus valsts aizsardzībai dažādās situācijās, jo militāro mācību norisi Latvijas pilsētās plānojam arī turpmāk!

Komentāri (51)CopyLinkedIn Draugiem X

Tēmas

Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu