Mārupē autobraucējiem bažas rada "pretlikumīgi gulošie policisti" (3)

CopyLinkedIn Draugiem X
Ātrumvalnis uz ielas Mārupē
Ātrumvalnis uz ielas Mārupē Foto: Ekrānuzņēmums no "Bez Tabu"

Ātrumvalnis jeb tā dēvētais gulošais policists ir ļoti efektīvs veids, kā samazināt transportlīdzekļu kustības ātrumu. Tādēļ nav pārsteigums, ka atbildīgi ļaudis, domājot par savu un sev tuvāko drošību, šādus infrastruktūras objektus labprāt redz uz ielas pie savām mājām.

Divi ātruma slāpētāji pirms dažām nedēļām parādījušies arī Silaputniņu ielā Mārupē, tomēr raidījuma Bez Tabu skatītājs Uldis uzskata, ka tie ierīkoti nemākulīgi. Viņa ieskatā ātrumvalnis, pirms kura nav uzstādītas atbilstošās ceļa zīmes, pie atļautajiem 50 km/h var nodarīt automašīnai bojājumus, līdz ar ko rodas jautājums, kurš par tiem uzņemsies atbildību. Tāpat Uldis pauž neizpratni un neziņu, kurš strīdīgo objektu izvietošanu saskaņos un vai tā vispār ir saskaņota.

TV3 raidījumā uzrunātie vīrieši, kas strādā objektā netālu no ātrumvaļņiem, atzīmē, ka tie ir samērā augsti, tāpēc automašīnām ar zemāku klīrensu regulāri tiek noskrāpēta apakša. Vietējo māju iedzīvotāji, kuru īpašuma priekšā uzradušies "gulošie policisti", tikmēr nevēlas kameras priekšā atklāt, kurš organizējis darbus.

Ātrumvalnis uz ielas Mārupē
Ātrumvalnis uz ielas Mārupē Foto: Ekrānuzņēmums no "Bez Tabu"

Citu mārupiešu viedokļi par ātrumvaļņiem ir dažādi. Kāds autobadītājs norāda, ka no viņa skatpunkta tas ir šķērslis, kas jāpārvar, turpretī iedzīvotājiem tas ir drošības uzlabojums. Tam, ka viens no objektu ierīkošanas apsvērumiem ir vietējo iedzīvotāju drošība, piekrīt arī kāda Bez Tabu sastapta sieviete. Viņa norāda, ka ir automašīnu satiksme uz tuvējo BMX trasi ir diezgan intensīva un varbūt kāds vēlas preventīvi nodrošināties pret ātruma pārsniedzējiem. Pēc viņas teiktā, nav gan novērots, ka šajā rajonā kāds ļoti "nestos".

Lai noskaidrotu, cik likumīgi ir uzstādītie "gulošie policisti", TV3 vērsās Mārupes novada domē, kur tās pārstāve Ilze Žūka apstiprināja, ka saskaņojuma nav, tādēļ tiek veikta izpēte. Viņa piebilda: kaut gan tā ir privāta iela un iedzīvotāji var veikt gan seguma remontu, gan citus darbus, saskaņojumam Mārupes novada būvvaldē vienalga ir jābūt.

Komentāri (3)CopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu