Putins neapmierināts ar ārvalstu spēku klātbūtni Sīrijā (6)

TVNET/LETA/Reuters
CopyLinkedIn Draugiem X
Krievijas prezidents Vladimirs Putins, Sīrijas prezidents Bašars al Asadu
Krievijas prezidents Vladimirs Putins, Sīrijas prezidents Bašars al Asadu Foto: Sputnik/Mikhail Klimentyev/Kremlin via REUTERS

Krievijas prezidents Vladimirs Putins pirmdien sarunās ar Sīrijas prezidentu Bašaru al Asadu kritizējis ārvalstu spēku klātbūtni Sīrijā.

Putins un Asads pirmdien tikās Maskavā, kur Kremļa saimnieks apsveica Asadu ar uzvaru Sīrijas prezidenta vēlēšanās, kas notika maijā.

Tikmēr vairākas Rietumu valstis par vēlēšanu norisi paudušas skepsi, norādot, ka tās nav bijušas "nedz brīvas, nedz taisnīgas", savukārt sašķeltā opozīcijas tās kritizēja kā farsu.

Putins norādīja, ka Asada vadītā Sīrijas valdība kontrolē 90% valsts teritorijas, un kritizēja ārvalstu spēkus, kas izvietoti Sīrijā bez ANO lēmuma un kavē valsts konsolidāciju.

Sīrijas pilsoņkarš aizsākās 2011.gadā, un konflikts pakāpeniski sadrumstalojās daudzās frontēs starp kurdu spēkiem, mērenajiem un radikālajiem sunnītu nemierniekiem, valdības karaspēku un tai lojāliem paramilitāriem formējumiem. Ar atbalstu atšķirīgiem grupējumiem iesaistījušās arī vairākas ārvalstis.

Krievijas atbalsts ir palīdzējis Asadam atgūt kontroli pār gandrīz visu Sīrijas teritoriju.

Asads, kurš pēdējo reizi Maskavā ar Putinu tikās 2015.gadā, pateicās Putinam par humāno palīdzību Sīrijai un centieniem apturēt terorisma izplatību.

Asads atzinīgi novērtēja Krievijas un Sīrijas armiju panākumus "okupēto teritoriju atbrīvošanā" Sīrijā. Asads arī raksturoja kā nehumānas un nelikumīgas sankcijas, ko vairākas valstis piemērojušas Damaskai.

Foto: Krievijas prezidenta Vladimira Putina tikšanās ar Sīrijas prezidentu Bašaru al Asadu

Komentāri (6)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu