Raidījums: notikušas izmaiņas patvēruma meklētāju centra "Mucenieki" vadībā (2)

CopyLinkedIn Draugiem X
Centra iemītnieki piedalās ar ASV karavīru un ASV vēstniecības Latvijā darbinieku atbalstu veidotā spēļu laukuma blakus patvēruma meklētāju izmitināšanas centram "Mucenieki" atklāšanas pasākumā.
Centra iemītnieki piedalās ar ASV karavīru un ASV vēstniecības Latvijā darbinieku atbalstu veidotā spēļu laukuma blakus patvēruma meklētāju izmitināšanas centram "Mucenieki" atklāšanas pasākumā. Foto: Paula Čurkste/LETA

Patvēruma meklētāju izmitināšanas centrā “Mucenieki”, kur pagājušonedēļ notika nemieri, turpinās sarežģījumi – centra vadītājs saslimis, viņa vietnieks uzrakstījis atlūgumu, vēsta raidījums "TV3 Ziņas".

Kā ziņo TV3, daļai centra iemītnieku ļauts Covid-19 karantīnu neievērot un teritoriju pamest, lai dotos uz veikalu vai pastaigā.

“”Mucenieku” centra vadītājam Pēterim Grūbem ir darba nespējas lapa, viņa vietnieks ir uzrakstījis atlūgumu un darba attiecības ar septembra beigām pārtrauc. Šobrīd “Muceniekus” vada pienākumu izpildītāja Diāna Zālīte, kas ir pārvaldes darbiniece ar 17 gadu pieredzi patvēruma jautājumos,” raidījumā sacīja Pilsonības un migrācijas lietu pārvaldes (PMLP) pārstāve Madara Puķe.

Kopumā centrā pašlaik atrodas 271 persona, kas ir par 11 vairāk nekā pagājušonedēļ, kad centrā notika nekārtības. Vairums ir Irākas pilsoņu, neliela daļa no Afganistānas.

Agresijas kopš nemieriem vairs nav novērotas, un daļai iemītnieku ļauts iziet no iežogotās teritorijas.

Komentāri (2)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu