Merkeles blokam laiks pāriet opozīcijā, pauž sāncenši (1)

TVNET/LETA/DPA
CopyLinkedIn Draugiem X
Vācijas sociāldemokrātu (SPD) kanclera amata kandidāts Olafs Šols,  "zaļo" līdere Annalēna Bērboka, CDU/CSU saraksta līderis Armīns Lašets
Vācijas sociāldemokrātu (SPD) kanclera amata kandidāts Olafs Šols, "zaļo" līdere Annalēna Bērboka, CDU/CSU saraksta līderis Armīns Lašets Foto: TOBIAS SCHWARZ/AFP

Vācijas sociāldemokrātu (SPD) kanclera amata kandidāts Olafs Šolcs un "zaļo" līdere Annalēna Bērboka svētdien pēdējo lielo priekšvēlēšanu debašu gaitā sacīja, ka Kristīgo demokrātu savienības un Kristīgi sociālās savienības (CDU/CSU) blokam pēc 16 gadiem pie varas esot laiks pāriet opozīcijā.

Šolcs izvairījās no atbildes, vai viņš izslēdz vēl vienu lielo koalīciju ar CDU/CSU, norādot, ka "vairums vēlētāju vēlas, lai CDU pāriet opozīcijā".

"To, ka CDU vislabāk būtu pāriet opozīcijā, vēlreiz akcentēja šīs debates," sacīja Bērboka, uzsverot, ka SPD un "zaļo" platformas lielā mērā pārklājas.

Tiesa gan, atbilstoši aptauju prognozēm SPD un "zaļajiem" nebūs pietiekami daudz balsu vairākuma nodrošināšanai parlamentā.

Ticamākā šķiet perspektīva, ka trešais spēks koalīcijā varētu būt kreiso ekstrēmistu partija "Die Linke" ("Kreisie").

CDU/CSU saraksta līderis Armīns Lašets svētdienas debatēs vairākkārt brīdināja par briesmām, ko šāds pavērsiens kreisajā virzienā varētu nozīmēt Vācijai.

Trīs lielāko partiju līderiem vēl vienas televīzijas debates gaidāmas ceturtdien, kad viņiem pievienosies arī mazāko partiju kanclera amata kandidāti.

Atbilstoši skatītāju aptaujas rezultātiem svētdienas debatēs uzvarējis Šolcs.

Vaicāti, kas uzvarēja debatēs, 42% skatītāji balsojuši par Šolcu, 27% par Lašetu un 25% par Bērboku.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu