Izglītības iestādes aicinātas īstenot klimata izglītību skolēnu vidū (1)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Ilustratīvs foto
Ilustratīvs foto Foto: Shutterstock

No šodienas līdz oktobra beigām vairāk nekā simts pasaules valstīs norisinās UNESCO starptautiskā akcija "Pasaules lielākā mācību stunda", kurā izglītības iestādes tiek aicinātas kļūt par pārmaiņu radītājām, veicinot klimata izglītību skolēnu vidū un mazinot klimata krīzes draudus ar savu rīcību, informē UNESCO Latvijas Nacionālās komisijas (LNK) komunikācijas konsultante Kitija Balcare.

Lai piedalītos starptautiskajā izglītības akcijā ar tematisko saukli "Nāc talkā klimatam!", jāīsteno klātienes vai attālinātā mācību stunda, kas veltīta klimata izglītībai, kura ir būtiska pozitīvām pārmaiņām klimata jomā. Skolēni aicināti domāt par klimata pārmaiņām un klimata izglītību, īpaši uzsverot divus Apvienoto Nāciju Organizācijas (ANO) Ilgtspējīgās attīstības mērķus: kvalitatīva izglītība un rīcība klimata jomā.

Mācību stundas vai nodarbības UNESCO LNK aicina īstenot līdz 31.oktobrim. Stundā izskanējušās atziņas, tapušos darbus, kā arī klātienes un attālinātās mācīšanas pieredzes stāstus un pielāgotos stundu plānus dalībnieki aicināti ievietot sociālajos tīklos.

Pasaules lielākā mācību stunda katru gadu simboliski iezīmē dienu - 25.septembri, kad ANO valstis kopīgi apņēmās sasniegt 17 Ilgtspējīgas attīstības mērķus. Stundas mērķis ir iepazīstināt gan bērnus un jauniešus, gan pieaugušos ar globālajiem mērķiem un iesaistīt ikvienu to sasniegšanā un īstenošanā.

Akciju Latvijā organizē UNESCO LNK, to atbalsta Izglītības un zinātnes ministrija, kā arī nevalstiskās organizācijas, tostarp Latvijas platforma attīstības sadarbībai, Latvijas Augstskolu pedagogu sadarbības asociācija, Vides izglītības fonda "Ekoskolu" programma.

Šogad aprit trīsdesmit gadi, kopš Latvija pievienojusies starptautiskajām organizācijām - ANO un UNESCO -, kuru darbība vērsta uz miera un drošības nodrošināšanu pasaulē un ilgtspējīgas attīstības sekmēšanu, veicinot starpvalstu sadarbību šo mērķu sasniegšanā.

UNESCO (United Nations Educational, Scientific and Cultural Organization) ir specializēta ANO aģentūra, kas apvieno 193 valstis visā pasaulē savstarpējai sadarbībai izglītības, zinātnes, kultūras, komunikācijas un informācijas jomā, lai sekmētu mieru, sabiedrības labklājību un ilgtspējīgu attīstību. Latvija pievienojās UNESCO 1991.gadā, bet kopš 1994.gada izveidotā UNESCO LNK nodrošina UNESCO programmu īstenošanu Latvijā un rūpējas par Latvijas interešu un pieredzes pārstāvniecību UNESCO darbības jomās starptautiski.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu