Kinoteātrī "Splendid Palace" Latvijas un pasaules pirmizrādi piedzīvojusi vēsturiskās daudzsēriju filmas "Emīlija. Latvijas preses karaliene" pirmās divas sērijas. Pirmizrādē arī neiztika bez sarkanā paklāja, uz kura kāpa gan filmas aktieri un pavadošā komanda, gan citi kino mākslas mīļotāji. Aplūkosim aktieru un viesu eleganto stilu!

Uz filmas pirmizrādes sarkanā paklāja kāpa seriāla režisori Andis Mizišs, Kristīne Želve un Dāvis Sīmanis, galveno lomu atveidotāji Guna Zariņa, Juris Bartkevičs, Artūrs Skrastiņš, Kaspars Zāle, Uldis Anže, Lauris Dzelzītis, Gatis Maliks u.c. sabiedrībā pazīstamas personas. 

Baiba Sipeniece
Baiba Sipeniece Foto: Jānis Škapars/TVNET
Artūrs Skrastiņš
Artūrs Skrastiņš Foto: Jānis Škapars/TVNET
Lauris Dzelzītis
Lauris Dzelzītis Foto: Jānis Škapars/TVNET

Benjamiņas lomu atveido aktrise Guna Zariņa, Antonu Benjamiņu atveido Juris Bartkevičs, Jāni Benjamiņu - Raimonds Celms. Seriālā filmējušies arī daudzi citi Latvijas aktieri, piemēram, Baiba Broka, Ligita Dēvica, Inga Tropa, Artūrs Skrastiņš, Anta Aizupe, Ģirts Krūmiņš, "Jaunāko ziņu" un "Atpūtas" redakciju atveido Uldis Anže, Jēkabs Reinis, Lauris Dzelzītis, Dainis Gaidelis, Edgars Ozoliņš, Gatis Maliks, Arnolds Osis un citi.

Daudzsēriju filma septiņās sērijās ir stāsts par starpkaru Latvijas preses karalieni - "Jaunāko ziņu" un "Atpūtas" izdevēju Emīliju Benjamiņu. Filmas stāsts sešās spēlfilmās un vienā dokumentālā sērijā aptver periodu no Benjamiņas izdotā žurnāla "Atpūta" pirmsākumiem līdz viņas bojāejai Sibīrijā.

Katra sērija atspoguļo kādu Benjamiņas dzīves posmu, parādot dažādas viņas personības šķautnes: ģimenes dzīvi, uzņēmējdarbību, sociālā statusa nostiprināšanu, ietekmi uz politiskajām un kultūras norisēm 20. un 30. gados un beigās pašas darbinieku nodevību.

Daudzsēriju filmas "Emīlija. Latvijas preses karaliene" izveide tika sākta 2020.gada septembrī, filmēšana notika daudzās ar sižetu saistītās vēsturiskās vietās - gan Benjamiņu namā Rīgā, gan Valdeķu muižā. Dokumentālajā sērijā izmantoti Benjamiņu ģimenes arhīvu materiāli.

Pēc pirmizrādes filma no 23.septembra būs pieejama skatītājiem izklaides platformā "Tet+", bet no 1.oktobra - kinoteātros visā Latvijā. 2022.gadā filma tiks izrādīta arī Latvijas Televīzijā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X