Aizdomās par malumedniecību Jelgavas novadā aizturēti trīs vīrieši (1)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Valsts policija

Aizvadītajā nedēļā Valsts policijas (VP) Jelgavas iecirkņa darbinieki sadarbībā ar Valsts meža dienestu un VP Speciālo uzdevumu bataljona policistiem Jelgavas novadā aizdomās par nelikumīgām medībām aizturēja trīs vīriešus, informēja VP Zemgales reģiona pārvaldes pārstāve Dace Kalniņa.

Ceturtdien, 16.septembrī, pēc plānotas policijas operācijas Jelgavas novada Svētes pagastā tika aizturēti trīs vīrieši, kuri ar ieroci, kam nebija ieroču nēsāšanas atļaujas, pārvietojās ar Latvijā nereģistrētu automašīnu un, iespējams, veica nelikumīgas medības. Visas personas tika aizturētas un ievietotas īslaicīgas aizturēšanas vietā.

Foto: Valsts policija

Likumsargi tajā pašā dienā veica kratīšanu vīriešu dzīvesvietās, kur tika atrastas un izņemtas 175 patronas un trīs metāla bundžas ar nezināmas izcelsmes pulverveida vielu, kā arī vairāki desmiti litru brāgas un kandžas.

Pašlaik visiem trim vīriešiem ir piemērots tiesību ierobežojošs, tomēr ar brīvības atņemšanu nesaistīts drošības līdzeklis un kriminālprocesa ietvaros turpinās pirmstiesas izmeklēšana.

Sākts kriminālprocess saskaņā ar Krimināllikuma 233.panta otro daļu par šaujamieroča un šaujamieroča munīcijas iegādāšanos, glabāšanu, nēsāšanu un pārvadāšanu bez attiecīgas atļaujas. Tāpat sākts kriminālprocess saskaņā ar likuma 112.panta otro daļu un 15.panta ceturto daļu par nelikumīgu medību mēģinājumu.

VP atgādina, ka neviena persona netiek uzskatīta par vainīgu, kamēr tās vaina noziedzīga nodarījuma izdarīšanā netiek pierādīta likumā noteiktajā kārtībā.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu