Čehijas policija atkal rekomendē izvirzīt apsūdzības premjerministram (1)

LETA/DPA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Reuters/ScanPix

Čehijas policija atkal rekomendējusi prokuratūrai izvirzīt Čehijas premjerministram Andrejam Babišam apsūdzības krāpšanā.

Izmeklēšanas dokumenti, kas papildināti ar vairāku liecinieku paziņojumiem, nodoti prokuroram, otrdien apstiprinājušas varasiestādes.

Prokuroram divu mēnešu laikā jāizlemj, vai izvirzīt apsūdzības Babišam, slēgt lietu vai arī dot rīkojumu turpināt izmeklēšanu, kā tas vairākkārt jau darīts. Divu mēnešu termiņu iespējams pagarināt.

Babišs tiek turēts aizdomās par ļaunprātīgu Eiropas Savienības līdzekļu izmantošanu 2007.gadā, lai izveidotu luksusa kūrortu "Stārķa ligzda". Lai saņemtu ES palīdzību mazajiem uzņēmumiem, kompānija, kas veidoja kūrortu, tika nodalīta no Babiša daudznozaru holdinga "Agrofert", bet pēc tam tajā atkal iekļauta.

Policija apsūdz Babišu par aptuveni divu miljonu eiro izkrāpšanu, kas notikusi pirms viņš iesaistījās politikā.

Babišs noliedz visas apsūdzības, taču izmeklēšana ir kaitējusi viņa politiskajai karjerai.

Nesen policijai liecību šajā lietā sniedza Babiša dēls Andrejs Babišs jaunākais, kurš sākotnēji pats bija viens no apsūdzētajiem.

"Es vēlos uzsvērt, ka es nekad negribēju piedalīties subsīdiju izkrāpšanā," pēc liecības sniegšanas laikrakstam "MF Dnes" sacīja Babišs jaunākais.

Čehijā 8.oktobrī un 9.oktobrī paredzētas parlamenta vēlēšanas, un jaunākās aptaujas prognozē uzvaru Babiša dibinātajai populistiskajai partijai "Neapmierināto pilsoņu akcija" (ANO).

Sabiedriskās domas aptaujas aģentūras "Ipsos" veiktā aptauja liecina, ka ANO iegūs 27% balsu, bet konservatīvo partiju apvienība "Spolu" ("Kopā") varētu izcīnīt 25% balsu.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu