Melburnā trešo dienu protestē pret obligātu vakcināciju celtniecībā (2)

TVNET/LETA/DPA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: CON CHRONIS / AFP

Melburnā jau trešo dienu notiek protesti pret prasību celtniecībā strādājošajiem obligāti vakcinēties pret Covid-19, vēsta Austrālijas mediji.

Simtiem protestētāju trešdien Melburnā apmetušies uz kara memoriāla kāpnēm. Viņus ielenkusi policija, kas aizturējusi vairākus cilvēkus, ziņo vietējie mediji.

Viktorijas štata vicepremjerministrs Džeimss Merlino izteicies, ka notiekošais esot neticami biedējošs.

"Es nesaukšu tos par protestiem, jo tie nav protesti. Tas ir pūlis, kas rīkojas noziedzīgi," norādījis Merlino.

Viņš uzsvēris, ka šie protestētāji apdraud veselības nozarē strādājošos, paši sevi un visus Viktorijas iedzīvotājus.

"Tas, ko esam redzējuši pēdējo divu vai trīs dienu laikā, ir noziedzīga uzvedība, kas nekādā veidā neatspoguļo mūsu lielisko štatu (..), un šī uzvedība nesamazinās mūsu Covid-19 gadījumu skaitu," žurnālistiem Melburnā sacījis Merlino.

Valdība otrdien uz divām nedēļām slēdza būvniecības nozari, kā iemeslu minot daudzos nesenos Covid-19 gadījumus, kas ar to saistīti.

Arodbiedrības CFMEU būvniecības sekretārs Džons Setka vainoja "neonacistus un labējos ekstrēmistus" protestu nolaupīšanā.

Viktorijas štatā trešdien reģistrēti 628 jauni Covid-19 gadījumi un trīs nāves gadījumi, kas ir lielākais Covid-19 upuru skaits pašreizējā koronavīrusa uzliesmojumā.

Austrālija, kuras iedzīvotāju skaits sasniedz 25 miljonus, centusies izskaust Covid-19, ieviešot stingrus un ilgstošus karantīnas režīmus un slēdzot robežas. Tomēr vairākas reģionālās valdības paudušas viedokli, ka šī stratēģija nedarbojas, jo koronavīrusa delta paveids turpina izplatīties.

Komentāri (2)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu