ES plāno visām viedierīcēm ieviest vienotu lādētāju (2)

LETA/AP
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: REUTERS/Francois Lenoir

Eiropas Komisija (EK) ceturtdien prezentēja plānus, kas pieprasīs viedtelefonu ražotājiem ieviest vienotu uzlādes metodi to mobilajām ierīcēm.

EK plāni paredz, ka viedtelefonu ražotājiem būs jāievieš USB C tipa lādētāji, kurus liela daļa uzņēmumu jau izmanto.

Kā galvenais pretinieks šai nostājai ir ASV informācijas tehnoloģiju gigants "Apple Inc.", kas pretojies Eiropas Savienības (ES) pūliņiem ieviest vienotu standartu. Viedtelefoni "iPhone" aprīkoti ar uzņēmuma paša izstrādāto "Lightning" uzlādes portu, lai gan jaunākie modeļi tiek piedāvāti ar vadiem, ko iespējams iespraust USB C tipa ligzdā.

EK ierosinājums noteikti iepriecinās miljoniem patērētāju, kuru atvilktnēs krājas dažādi telefonu lādētāji. Ar šo ieceri ES arī vēlas samazināt elektroniskos atkritumus, kuru apjoms Eiropā ik gadu veido 11 000 tonnu.

Komisija norāda, ka ES valstu iedzīvotājiem vidēji ir vismaz trīs telefonu lādētāji un tie regulāri izmanto divus.

EK skaidro, ka ar šo ierosinājumu patērētāji Eiropā spēs izmantot vienu lādētāji visām savām portatīvajām elektroniskajām ierīcēm, tādējādi palielinot ērtības un samazinot elektroniskos atkritumus.

Ierosinātās izmaiņas, kuras vēl nepieciešams izvērtēt Eiropas Parlamentam, paredz, ka ES pārdotajiem viedtelefoniem, planšetdatoriem, digitālajām kamerām, portatīvajām videospēļu konsolēm un austiņām būs jābūt aprīkotām ar USB C tipa uzlādes portiem.

Komentāri (2)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu