Rumbulā atvērts "Senukai.lv" un "1a.lv" loģistikas centrs (4)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Tirdzniecības centra "Ozols" veikala "K Senukai" atklāšanas pasākums.
Tirdzniecības centra "Ozols" veikala "K Senukai" atklāšanas pasākums. Foto: Ieva Leiniša/LETA

Internetveikalus "Senukai.lv" un "1a.lv" pārvaldošais Lietuvas uzņēmums "Kesko Senukai Digital" ir atklājis jaunu loģistikas centru Latvijā, loģistikas parkā "Rumbula", pavēstīja uzņēmumā.

"Kesko Senukai Digital" informē, ka 5700 kvadrātmetru lielo noliktavu nomā.

Jaunā loģistikas centra vieta Latvijā ir izvēlēta, jo tā ir ģeogrāfiski ērta visu trīs Baltijas valstu apkalpošanai.

Uzņēmuma loģistikas vadītājs Ķestutis Statulevičs norāda, ka pandēmija ne tikai palielinājusi pieprasījumu pēc tiešsaistes tirdzniecības, bet arī mainījusi klientu vēlmes, tostarp pieaugusi prasība pasūtījumus izpildīt ātri.

Tāpēc "Kesko Senukai Digital" atvēris jaunu Baltijas valstu tirgus apkalpošanai paredzētu loģistikas centru Latvijā un investējis risinājumos, kas ļaus intensīvāk organizēt pirkumu komplektēšanu un nodošanu sūtījumu piegādes dienestiem.

Uzņēmumā uzsvēra, ka jaunais loģistikas centrs darbojas ar lielāku jaudu un spēj apstrādāt gandrīz divreiz lielāku pasūtījumu daudzumu nekā līdz šim, kas ļaus paātrināt pirkumu piegādi klientiem visās Baltijas valstīs. Internetveikalu "Senukai" un "1A" pircējiem būs iespēja preces saņemt tieši no noliktavas.

Paredzēts, ka loģistikas centrā tiks uzglabāti un komplektēti ne tikai būvniecībai vai remontam vajadzīgie materiāli, bet arī sadzīves tehnika, mēbeles, apdares materiāli, elektronika un citas preces, kuras var iegadāties internetveikalos "K-Senukai.lv", "1A.lv", "Senukai.lt", "1A.lt", "K-Rauta.ee" un "1A.ee".

Vienlaikus jaunajā loģistikas centrā "Kesko Senukai Digital" mainīts arī pasūtījumu komplektēšanas modelis.

Līdz šim uzņēmums nolīga ārējos piegādātājus, kas sniedza pasūtījumu komplektēšanas pakalpojumus, taču "pēc vairākām neveiksmīgām izvēlēm nolemts šīs operācijas pārņemt savās rokās", norāda Statulevičs. Šāds risinājums ļaušot ātrāk reaģēt uz neparedzētiem apstākļiem un nebūt atkarīgiem no trešo pušu resursiem un darba principiem.

Noliktava strādā visu diennakti, pašlaik tajā ir ap 100 darbinieku. Tuvojoties Ziemassvētkiem, plānots uz laiku pieņemt arī papildu darbiniekus.

"Kesko" ir tirdzniecības uzņēmumu grupa ar 20 mazumtirdzniecības ķēdēm, piemēram, "K-rauta", "Rautia", "Byggmakker", "Konekesko", "Senukai", "Asko", "Sotka", "Citymarket", "Anttila", "Intersport". "Kesko" grupas uzņēmumi darbojas vairākās valstīs - Somijā, Zviedrijā, Norvēģijā, Igaunijā, Latvijā, Lietuvā, Krievijā un Baltkrievijā.

Komentāri (4)CopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu