Nīderlandē hakeru uzbrukumu dēļ aizkavējusies obligāto Covid-19 sertifikātu ieviešana (2)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Kenzo Tribouillard

Nīderlandē obligāto Covid-19 sertifikātu ieviešanu aizkavējuši hakeru uzbrukumi, svētdien paziņojusi Nīderlandes Veselības ministrija.

Hakeru uzbrukumu rezultātā cilvēkiem sestdien bija grūtības lejupielādēt Covid-19 sertifikāta QR kodu, taču uzbrukumi tika novērsti, paziņoja ministrija.

Nīderlandes iedzīvotājiem no sestdienas, lai apmeklētu restorānus, sporta notikumus vai kultūras pasākumus, obligāti jāuzrāda sertifikāts, kas apstiprina, ka viņi ir vakcinējušies pret Covid-19, šo slimību pārslimojuši vai ka viņiem ir negatīvs nesen veikta Covid-19 testa rezultāts.

Nīderlandē, līdzīgi kā daudzās citās valstīs, Covid-19 sertifikātu ieviešana izpelnījusies pretrunīgus vērtējumus. Sestdien valstī notika vairākas demonstrācijas pret tiem.

Nīderlandē prasība par obligātiem Covid-19 sertifikātiem stājas spēkā, valstij atceļot 1,5 metru sociālās distancēšanās prasību.

Nīderlande ir atļāvusi bāriem, restorāniem, veikaliem, teātriem un pat stadioniem uzņemt maksimālo apmeklētāju skaitu ar nosacījumu, ka apmeklētājiem jāuzrāda Covid-19 sertifikāti.

Tie, kas nav vakcinēti vai pārslimojuši Covid-19, var veikt bezmaksas testus vietējos testēšanas centros.

Arī ierobežojumi skolām un augstskolām atcelti. Atskaitot sabiedrisko transportu, visur citur maksu valkāšanas prasības ir atceltas.

Nīderlandē pret Covid-19 pilnībā vakcinēti ir aptuveni 82% pieaugušo.

Komentāri (2)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu