Gabijas Petito nāve: liktenīgā ceļojuma biedrs pēc atgriešanās divas nedēļas dzīvojis, it kā nekas nebūtu noticis

TVNET/CNN
CopyLinkedIn Draugiem X
Ilustratīvs attēls.
Ilustratīvs attēls. Foto: EPA/NORTH PORT POLICE DEPARTMENT HANDOUT

23 gadus vecais amerikānis Braiens Londrijs septembra sākumā viens pats pārradās mājās no ceļojuma ar savu ilggadējo draudzeni Gabiju Petito. Divas nedēļas viņš turpināja dzīvot ierasto dzīvi, pat vairākas dienas pavadot ar ģimeni kempingā, bet pēc tam vairs netika redzēts. Drīz pēc tam Vaiomingā tika atrastas jaunās sievietes mirstīgās atliekas.

Raidorganizācija CNN apkopojusi, ar ko Londrijs nodarbojās mājās Floridā aizvadītajās divās nedēļās, kamēr viņa līgava tika uzskatīta par pazudušu.

Petito un Londrijs jūlija sākumā "Ford Transit" busiņā no Longailendas sāka ceļojumu pa ASV dabas parkiem. Bija plānots, ka brauciens oktobra beigās noslēgsies Oregonā. Taču 1. septembrī Londrijs viens pats atgriezās Nortportā, Floridā, kur dzīvo viņa ģimene. Saskaņā ar federālajām apsūdzībām, Londrijs laikā no 30. augusta līdz 1. septembrim izmantoja viņam nepiederošu debetkarti, kopumā no tās iztērējot vairāk nekā 1000 dolārus.

4. septembrī Londrijs Nortportā iegādājās mobilo tālruni, raidorganizācijai CNN atklāja Londriju ģimenes advokāts Stīvs Bertolino.

Londriju ģimene no 6. līdz 8. septembrim bija devusies kopīgā izbraukumā uz kempingu Floridā. ASV Federālā izmeklēšanas biroja (FIB) rīcībā ir novērošanas kameru video. Kaimiņi apgalvo, ka Londriju pēdējoreiz esot redzējuši 10. septembrī.

11. septembrī Petito ģimene policijā paziņoja par jaunietes pazušanu. Nortportas policija šīs pašas dienas vakarā apmeklē Londriju ģimenes māju, taču radinieki "faktiski tikai pateica, kā sazināties ar viņu advokātu", sacījis likumsargu pārstāvis Džošs Teilors.

Londrija vecāki likumsargiem apgalvojuši, ka dēlu pēdējoreiz redzējuši 14. septembrī, kad viņš esot devies ceļā uz dabas parku. Pirms desmit dienām iegādātais tālrunis palika vecāku mājās, un tagad tas ir nonācis FIB rīcībā.

19. septembrī Vaiomingas dabas parkā tika atrastas Petito mirstīgās atliekas. Tiesu medicīnas ekspertīzes sākotnējais atzinums - Petito tikusi noslepkavota.

Pret Londriju izdots federālais aresta orderis par nelikumīgu cita cilvēka bankas kartes izmantošanu. Londrijs nav noteikts par aizdomās turamo Petito slepkavības lietā, taču viņš tik un tā atrodas meklēšanā.

Petito ģimenes advokāts Ričards Stafords sacīja, ka diez vai Londrija ģimene palīdzēšot FIB izmeklēšanā. "Londriji mums nepalīdzēja atrast Gabiju. Viņi noteikti nepalīdzēs atrast Braienu," viņš norādīja. "Lūdzam Braienu pašu pieteikties FIB vai tuvākajā policijas iecirknī."

Savukārt Londriji apgalvo, ka nezinot dēla atrašanās vietu. "Kriss un Roberta Londriji nezina, kur ir Braiens, un cer, ka FIB izdosies noskaidrot viņa atrašanās vietu," pirmdien paziņoja Bertolino. "Nepatiesas ir sabiedrībā un atsevišķos preses izdevumos izskanējušās spekulācijas, ka vecāki palīdzēja Braienam aizbraukt no ģimenes mājas vai izvairīties no aresta, par kuru orderis tika izdots vairākas dienas pēc Braiena pazušanas."

Tiek pārmeklēts dabas rezervāts Floridā, uz kurieni Londrijs devās saskaņā ar ģimenes locekļu sacīto. Kāds ģimenei pietuvināts informācijas avots pastāstīja CNN, ka Londrijs vecāku mājās esot atstājis savu mobilo telefonu un maku, kas vecākiem radījis uztraukumu, ka jaunais vīrietis varētu būt nolēmis izdarīt pašnāvību.

Izsludināta 30 000 dolāru atlīdzība par informāciju, kas palīdzēs atrast Londriju.

CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu