Ar vairākām auto pirmizrādēm aizvadīta izstāde “Auto 2021”

TVNET Auto
CopyLinkedIn Draugiem X
Izstāde Auto 2021
Izstāde Auto 2021 Foto: Publicitātes foto

Ar tradicionālo kopīgo auto signalizēšanu septembra beigās Ķīpsalā veiksmīgi noslēdzās starptautiskā autoindustrijas izstāde “Auto 2021”, kas piedāvāja iepazīt aktuālākās autonozares tendences. Tās tiešām bija trīs jaudīgas dienas, ko atzinīgi novērtēja gan dalībnieki, gan apmeklētāji.

Izstāde “Auto 2021” apvienoja trīs tematiskās ekspozīcijas: jauno automobiļu un komerctransporta sadaļu “Jauni auto”, auto remonta instrumentu, servisa iekārtu, rezerves daļu, apkopes līdzekļu un aksesuāru sadaļu “Auto mehānika” un, protams, krāšņāko sadaļu – tūninga šovu “Auto Exotica”.

Jaunākos automodeļus, tūninga šedevrus, klasiskos spēkratus, kemperus, kvadriciklus, autoservisu aprīkojumu, instrumentus un citus autoindustrijas jaunumus demonstrēja 106 izstādes dalībnieki no 5 valstīm. Trīs dienu laikā izstādi Ķīpsalā apmeklēja 13 363 interesenti.

Izstāde Auto 2021
Izstāde Auto 2021 Foto: Publicitātes foto

“Cilvēkus interesēja un interesē auto! Turklāt cilvēki arvien vairāk aizdomājas par zaļo enerģiju un interesējas par dabai draudzīgiem transportlīdzekļiem, ko izstādē novērojām arī e-mobilitātes ekspozīcijā “Ripo zaļi”. Mūsdienās daudzi popularizē auto pārdošanu tiešsaistē, tomēr tā nekad neaizstās klātienes komunikāciju. Cilvēki novērtē, ka izstādē var apskatīt, iekāpt, izmēģināt, pakonsultēties. Prieks, ka, ievērojot visus epidemioloģiskās drošības noteikumus, izstādi varēja apmeklēt ģimenes ar bērniem. Gandarī, ka daudzas ģimenes par savu brīvdienu galamērķi bija izvēlējušās tieši izstādi un atzina, ka “Auto” apmeklējums ir gaidīta ģimenes tradīcija,” stāsta izstādes “Auto” vadītājs Gints Šāvējs.

Auto pirmizrādes

Neskatoties uz jauno automobiļu piegādes problēmām pasaulē elektronisko komponenšu (pusvadītāju) trūkuma dēļ, tik un tā izstādē Latvijas vai Baltijas pirmizrādes piedzīvoja vairāki auto. Visvairāk prezentāciju bija “Autobrava” ekspozīcijā, kur pirmizrādi piedzīvoja modernizētais kompaktais apvidus automobilis “Jeep Compass”, kā arī jaunie “SEAT” – hečbeks “Ibiza” un mazais apvidus auto “Arona”. Savukārt “Opel” ekspozīcijā pirmizrāde bija modernizētajam apvidus automobilim “Grandland X”. Vēl Baltijas mēroga pirmizrādi Ķīpsalā piedzīvoja elektriskais astoņvietīgais minivens “Mercedes-Benz EQV”.

Izstāde Auto 2021
Izstāde Auto 2021 Foto: Publicitātes foto

Spilgtākie jaunumi

Augstākās klases jeb premium segmentu izstādē plaši pārstāvēja “Audi”, tostarp ar svaigākajiem elektriskajiem modeļiem “e-tron GT” un “Q4 e-tron”. Savukārt “Moller Auto” ekspozīcijā bija apskatāma “Volkswagen” jaunā elektromobiļu “ID” saime ar abiem šī brīža modeļiem – “ID.3” un “ID.4”.

Vislielāko apmeklētāju uzmanību “Opel” ekspozīcijā izpelnījās vizuāli pievilcīgā jaunā “Opel Mokka”, kas jaunajā paaudzē pieejama arī simtprocentīgi elektriskajā versijā.

No vieglā komerctransporta jaunākajiem modeļiem izstādē “Auto 2021” bija skatāms arī Latvijas tirgū nonākušais jaunais “Fiat Ducato”, kā arī VW markas modeļi “Caddy” un “Crafter”.

Latvijas autopircēju ceļvedis “WhatCar.lv” savā ekspozīcijā bija apkopojis vairākus konkursa “What Car? Car of the Year 2020” nomināciju uzvarētājus, starp tiem zīmīgākais bija rallijam sagatavotais “Toyota GR Yaris” ar pielaidi koplietošanas ceļiem.

Izstāde Auto 2021
Izstāde Auto 2021 Foto: Publicitātes foto

E-mobilitātes ekspozīcija “Ripo zaļi”

No 2022. gada izsludinātais valsts atbalsts 4500 eiro apmērā jauna elektroauto iegādei ir būtiski palielinājis autopircēju interesi par elektriska transportlīdzekļa iegādi. Arī izstādē “Auto 2021” bija vērienīga Auto asociācijas organizēta e-mobilitātes ekspozīcija “Ripo zaļi”, kurā varēja apskatīt elektroautomobiļus, iegūt informāciju par uzlādes iespējām un transportlīdzekļu ekspluatāciju. Viens no karstākajiem jaunumiem šajā stendā bija elektromobilis “Hyundai Ioniq 5”, kas ar savu veiksmīgo vintāžas stila dizainu jau ir radījis plašu rezonansi un milzu pieprasījumu. Īpašu izstādes apmeklētāju interesi izpelnījās elektriskais un sportiskais “Porsche Taycan”. Starp citu, nākamajā izstādē “Auto” šādas koncepcijas ekspozīciju Auto asociācija plāno pilnveidot un paplašināt.

Kemperi, kvadricikli un motocikli

Trīs dienas izstādē varēja apskatīt arī ērtus un ceļošanai piemērotus kemperus, ko prezentēja “Motorhome.ee”, “Virāžas”, “Kemperu centrs” un “Favorit Rent”. Savukārt teltis uz jumta un veloturētājus piedāvāja “Weekamper”, bet kvadriciklus – “CF Moto”. Apmeklētāju uzmanību piesaistīja arī “DUDE BIKES” demonstrētie elektromotocikli, klasiskie motocikli un elektrovelosipēdi. Savukārt itāļu dizainu varēja novērtēt “Askoll” stendā, kur bija izstādīti elektriskie motorolleri.

Izstāde Auto 2021
Izstāde Auto 2021 Foto: Publicitātes foto

Jaunumi auto apkopes jomā

No riepām līdz profesionālajām servisa iekārtām izstādē piedāvāja “Auto mehānikas” dalībuzņēmumi.

“Auto 2021” apmeklētāji varēja iepazīties ar aktuālāko nozares piedāvājumu – auto aplīmēšanas pakalpojumiem, riepām, diskiem, automobiļu apkopes līdzekļiem, iekārtām un tehniku profesionāļiem, autoveikaliem, automazgātavām, servisiem, pretrūsas apstrādes līdzekļiem un precēm ikvienam autobraucējam. Izstādē jaunumus demonstrēja “3M Latvija”, “HCT Automotive”, “Krown”, “Signeda”, “Baltyre”, “ML Serviss”, “Auto Metro”, “Baltic Diagnostic”, “Mecdiesel”, “Profiks”, “Vējstikls”, “Saint Gobain Glass Estonia SE”, “ADS Security” un citi.

Savukārt “Neste Latvija” ekspozīcijā varēja iepazīties ar pašapkalpošanās veikalu “Neste Easy Deli” un “Neste” mobilo aplikāciju gan privātpersonām, gan uzņēmumiem.

“Auto Exotica”

Izstādes neparastākajā un krāšņākajā sadaļā “Auto Exotica” bija apskatāms ne tikai šajā izstādē, bet savulaik arī pasaulē visātrākais automobilis “Ultima GTR”, kas uzstādījis dažādus pasaules ātruma rekordus. Par ekskluzīviem automobiļiem “Auto Exotica” vienmēr parūpējas automobiļu restaurācijas un pārbūves kompānija “Lucky Thirteen”, kas šogad prezentēja “BMW M2 Competition”. Tā pārbūvē izmantoti Latvijā izgatavoti oglekļa šķiedras virsbūves paneļi. Savukārt jaunais “Mercedes-Benz” G-klases apvidnieks lielākās izmaiņas bija piedzīvojis interjerā, kur pārbūves rezultātā apvidus auto aizmugurējiem pasažieriem tiek nodrošināts tikpat augsts komforta līmenis kā priekšā sēdošajiem. Apmeklētāju simpātijas izpelnījās arī 530 zirgspēku jaudīgais hotrods no Lietuvas – filmu “Trakais Makss”; “Ātrs un bez žēlastības” kulta auto “Nismo Skyline GT-R”.

Īpašu uzmanību “Auto Exotica” piesaistīja no Nākotnes atvestais 1964. gadā Gorkijas Automobiļu rūpnīcā ražotais GAZ-63, kas šobrīd pilda naktsmītnes funkciju piedzīvojumu un iedvesmas vietā “Nākotnes parks”.

Izstāde Auto 2021
Izstāde Auto 2021 Foto: Publicitātes foto

“Auto Exotica Awards 2021”

Izstādē tika noskaidroti un apbalvoti konkursa “Auto Exotica Awards 2021” uzvarētāji. Par visātrāko spēkratu “Auto Exotica 2021” ekspozīcijā tika atzīts superauto “Ultima GTR” (prezentēja “Riga Customs”), kas paredzēts braukšanai pa sacīkšu trasēm. Par vismuskuļotāko tika atzīts 70. gadu “Dodge Challenger” (“Bling Detailing”), kas saņēma titulu “The Muscle Car”. Titulu “The Best Hotrod” izcīnīja lietuviešu kluba “V8” demonstrētais “Ford A”, savukārt titulu “Best Modification” saņēma pārbūves uzņēmums "Lucky Thirteen" par 410 zirgspēku jaudīgo “BMW M2 Competition”. “Nismo” jeb “Nissan Motorsport International” radītais “Skyline GT-R”, ko izstādē demonstrēja “Hot Road Club Lithuania”, tika atzīts par “Best Japan Tuning Car”. Savukārt “Hot Road Club Lithuania” prezentētais “Cadillac De Ville” saņēma titulu “Best Classic”.

Nākamā izstāde “Auto 2022” notiks 2022. gadā no 22. līdz 24. aprīlim Starptautiskajā izstāžu centrā Ķīpsalā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu