Aizkraukles pusē pieķertas vairākas pārdevējas, kas jauniešiem pārdeva alkoholu (1)

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Ilustratīvs foto
Ilustratīvs foto Foto: Shutterstock

Trešdien policija Aizkraukles novadā pieķērusi vairākas pārdevējas, kas jauniešiem pārdeva alkoholu un enerģijas dzērienus, informēja Valsts policijas Zemgales reģiona pārvaldes pārstāve Dace Kalniņa.

Trešdien policijas darbinieki Aizkrauklē un Aizkraukles novadā apsekoja tirdzniecības vietas, kurās pārbaudīja, vai pārdevēji un veikalu vadītāji ievēro aizliegumu pārdot alkoholiskos un enerģijas dzērienus nepilngadīgajām personām.

Divos veikalos pārdevējas nepilngadīgai personai pārdeva alkoholiskos dzērienus, bet vienā - enerģijas dzērienu. Par notikušo policijā sākti trīs administratīvo pārkāpumu procesi.

Likumsargi atgādina, ka mazumtirgotāja pienākums ir pieprasīt, lai tiek uzrādīts personu apliecinošs dokuments, kas ļauj pārliecināties par personas vecumu. Savukārt pēc mazumtirgotāja vai uzraudzības un kontroles iestādes pārstāvja pieprasījuma pircēja pienākums ir apliecināt savu personu un vecumu, uzrādot personu apliecinošu dokumentu.

Saskaņā ar Alkoholisko dzērienu aprites likumu par alkoholisko dzērienu pārdošanu nepilngadīgām personām piemēro naudas sodu juridiskās personas darbiniekam - pārdevējam - no 280 līdz 700 eiro, bet juridiskajai personai - no 700 līdz 7100 eiro. Savukārt atbilstoši Enerģijas dzērienu aprites likumam par enerģijas dzērienu pārdošanu personām, kuras ir jaunākas par 18 gadiem, piemēro naudas sodu juridiskās personas darbiniekam - pārdevējam - no 140 līdz 175 eiro, bet juridiskajai personai - no 350 līdz 700 eiro.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu