Japānas princese Mako precēsies ar "vienkāršu" vīrieti, atsakoties no titula

TVNET/BBC
CopyLinkedIn Draugiem X
Kei Kumuro un Japānas princese Mako
Kei Kumuro un Japānas princese Mako Foto: EPA/JAPAN POOL JAPAN OUT

Japānas princese Mako šomēnes laulāsies ar līgavaini no "vienkāršās tautas". Līdz ar to arī viņai nāksies atteikties no karaliskā titula, vēsta raidorganizācija BBC.

Mako ir jau otrā jaunās paaudzes Japānas princese, kura mīlestības dēļ atteikusies no titula. 2018.gadā princese Ajako izgāja pie vīra - kuģniecības uzņēmuma darbinieka bez aristokrātiskas izcelsmes. Parakstot dokumentus par laulību, Ajako zaudēja princeses titulu un turpmāk izmanto vārdu Ajako Morija.

Japānas karaļnams paziņojis, ka princese Mako laulāsies 26.oktobrī. 

Kāzas sākotnēji bija paredzētas 2018.gadā, taču tika atceltas. Vietējos medijos parādījās ziņas, ka līgavaiņa Kei Kumuro ģimenei esot radušās finansiālas grūtības. Gaidāms, ka pēc kāzām pāris pārcelsies uz dzīvi ASV, kur Kumuro strādā juridiskajā firmā. Šo plānu dēļ Mako un Kumuro iesaukti par "Japānas Hariju un Meganu".

Pāris iepazinās 2012.gadā, kopā studējot Tokijas Starptautiskajā kristiešu universitātē. Pēc pieciem gadiem viņi saderinājās.

Izskanējis, ka Mako atteikšoties no 150 miljoniem jenu (1,1 miljona eiro), ko tradicionāli izmaksā karaliskās ģimenes locekļiem, kad tie atstāj karaļnamu, turklāt Mako arī negrasoties pildīt karaļnama kāzām raksturīgos rituālus.

Japānas likumi paredz, ka imperatora ģimenes sievietēm jāatsakās no titula, ja tās iziet pie vīra no "vienkāršajām" aprindām. Savukārt uz tradicionālās ģimenes vīriešiem šādi noteikumi neattiecas.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu