Siguldas pašvaldība piešķirs pārtikas pakas attālināto mācību laikā

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Shutterstock

Siguldas dome ārkārtas sēdē ir atbalstījusi pārtikas paku piešķiršanu attālināto mācību laikā novada izglītības iestāžu audzēkņiem, informēja Siguldas novada pašvaldības Sabiedrisko attiecību pārvaldes vadītāja Sindija Brikmane.

Pārtikas pakas būs iespēja saņemt 1.- 4.klašu audzēkņiem un, pamatojoties uz patlaban spēkā esošajiem novadu veidojošo bijušo pašvaldību saistošajiem noteikumiem par bērnu ēdināšanu skolās, Siguldas, Mores, Allažu, Mālpils, Krimuldas un Lēdurgas pagasta skolās 5.-12. klašu skolēniem no trūcīgām, maznodrošinātām un daudzbērnu ģimenēm, bet Inčukalna pagastā - visiem 5.- 9.klašu skolēniem.

Brikmane stāstīja, ka pārtikas pakas varēs saņemt audzēkņi minētajās grupās no tām klasēm, kurām saskaņā ar direktora rīkojumu ir noteiktas attālinātās mācības uz vismaz astoņām mācību dienām. Skolēnus, kuriem tiks piešķirtas pārtikas pakas, apzinās katra skola un katram skolēnu likumiskajam pārstāvim nosūtīs ziņu ierastajos komunikācijas kanālos. Vecākiem būs nepieciešams apstiprināt pārtikas pakas saņemšanu. To izdale norisināsies katrā skolā vienu reizi mēnesī.

Daudzveidīgas, veselīgas un sabalansētas pārtikas pakas komplektēs katras izglītības iestādes ēdinātājs. Tajās ietilps dārzeņi - kartupeļi, burkāni, kāposti, āboli un citi, bakalejas preces - griķi, makaroni, baltmaize, pārslas un citi, kā arī piena produkti, olas. Pārtikas pakas plānotas aptuveni 15 eiro vērtībā.

Plānots, ka pārtikas pakas par attālināto mācību laiku septembrī tiks komplektētas oktobra sākumā, aicinām sekot līdzi informācijai katrā mācību iestādē. Neskaidrību gadījumā jāsazinās ar klases audzinātāju, sacīja Brikmane.

Siguldas novada pašvaldības Sociālā dienesta speciālisti atgādina, ka ģimenēm vai citām iedzīvotāju grupām ir nepieciešama cita veida palīdzība, tās aicinātas rakstīt uz e-pasta adresi "socialais.dienests@sigulda.lv".

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu