No Ventspils turpmāk varēs ērti tikt uz Zviedriju. Sāk kursēt jauns prāmis (2)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Prāmis "Stena Line"
Prāmis "Stena Line" Foto: publicitātes

Ventspils ostā oficiāli prezentēts jaunais prāmis "Stena Scandica", kas jau divus mēnešus kursē starp Ventspili un Zviedrijas pilsētu Nineshamnu, ziņo "Ventas Balss". Šobrīd šis ir visjaunākais prāmis kompānijas "Stena Line" flotē. Jaunais prāmis apsteidz savus priekšgājējus pēc garuma, ietilpības un komforta līmeņa. Nākamajā gadā uzņēmums sola palaist līnijā Ventspils-Ninehamna otru analoģisku prāmi.

"Stena Line Group" izpilddirektors Niklass Mortensons viesojās Ventspilī, jaunā prāmja inaugurācijā, un apstiprināja viņa uzņēmuma ieceri paplašināt darbību Baltijas jūrā. Savas flotes modernizācijā, nodrošinot divus iespaidīgus prāmjus līnijā Ventspils-Ninehamna, kompānija investējusi aptuveni 200 miljonus eiro. "Mēs turpinām augt ar saviem klientiem, stiprinot savas pozīcijas un floti visā Baltijas jūrā.

Reģionā palielinās pieprasījums pēc lielākām jaudām, jo aug kravu pārvadājumu klientu loks, un arī pasažieri pandēmijas laikā izvēlas ceļot ar prāmi kā drošāku transporta veidu," 

jaunā kuģa inaugurācijā sacīja Mortensons.

Jau iepriekš tika informēts, ka jauno prāmju garums ir 240 metri, tie vienlaikus var pārvadāt 1200 pasažierus un 3600 līnijmetru kravas vienību, palielinot kravu ietilpību par 25%, bet pasažieru daudzumu par 33%. Uz prāmja ir 263 kajītes. Jaunie kuģi ir vieni no energoefektīvākajiem pasaulē, apgalvo kompānija "Stena Line". Abi prāmji tika nopirkti un pārbūvēti; pagarinot tos un paaugstinot komfortu.

Ventspils domes priekšsēdētājs Jānis Vītoliņš norādīja, ka "Stena Line" plāni paplašināt biznesu Baltijas jūrā ir nopietns solis un laba ziņa Ventspilij. Prāmji, kas kursē no Ventspils uz Nineshamnu un otrādi, uz abām ostām dodas un tajās ierodas 24 reizes nedēļā.

Ceļā prāmji pavada 8,5 stundas, un tas ir visīsākais savienojums starp Baltijas valstīm un Skandināviju.

Lai jaunie prāmji varētu piestāt ostā, "Noord Natie Ventspils Terminals" uzstādījis jaunu rampu.

"Tajā laikā, kad teju visas ostas stividorsabiedrības piedzīvo kravu apjoma samazinājumu, "Stena Line" panāk pakāpenisku kravu apgrozījuma un pasažieru pārvadājumu pieaugumu," uzsvēra Vītoliņš. Tas ir svarīgi uzņēmējiem, kuri strādā Ventspils ostā un kuriem ir iespēja piegādāt produkciju saviem klientiem uz Skandināviju. 

2019. gadā caur Ventspils ostu pārvadāti 230 000 pasažieru. Līdz ar pandēmijas sākumu pasažieru plūsma uz īsu laiku apsīka, taču tagad tā atkal ir sākusi pieaugt, norādīja Vītoliņš. Šā gada astoņu mēnešu laikā pārvadāto pasažieru skaits pieaudzis par 28%, salīdzinot ar tādu pašu pagājušā gada posmu. Savukārt prāmju līnijas kravu apgrozījums šogad ir palielinājies par 5%. Pagājušajā gadā ar prāmjiem pārvadāts 2,1 miljons tonnu kravu.

"Tas ir vienīgais kravu veids ostā, kas nesarūk apjomu ziņā, bet turpina augt," norādīja Vītoliņš.

Jaunā prāmja inaugurācijas ceremonijā piedalījās "Stena Line" dibinātājs un īpašnieks Dans Stens Olsons ar kundzi, Niklass Mortensons ar ģimeni, citi kompānijas pārstāvji, Zviedrijas vēstniece Latvijā Karina Heglunda, Satiksmes ministrijas departamenta direktors Andris Maldups, Ventspils domes priekšsēdētājs Jānis Vītoliņš un Ventspils brīvostas pārvaldnieka vietnieks Igors Udodovs. Uz prāmja viesi tika sagaidīti ar orķestra skaņām. Jaunā prāmja "Stena Scandica" svinīgās inaugurācijas ceremonijas dalībniekiem bija iespēja apskatīt kuģa iekārtas.

Komentāri (2)CopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu