Pakistāna ievieš stingrus ierobežojumus nevakcinētajiem

LETA/DPA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: AFP/SCANPIX

Pakistānā piektdien stājušies stājušies spēkā ierobežojumi, varasiestādēm liedzot iekšzemes reisu lidmašīnās un vilcienos uzņemt nevakcinētus pasažierus, kā arī liedzot nevakcinētajiem apmeklēt tirdzniecības centrus un restorānus.

Varasiestādes aizliegušas lidsabiedrībām uzņemt iekšzemes reisu lidmašīnās nevakcinētus pasažierus, pavēstīja aviācijas ministrs Gulams Sarvars Hans. "Tas tiks ieviests konsekventi," norādīja ministrs.

Arī vilcienos nevakcinēti pasažieri uzņemti netiks.

Tirdzniecības centros un restorānos pie ieejas tiks pārbaudīti vakcinācijas sertifikāti, pavēstīja galvaspilsētas Islamabadas administrators Hamza Šafkaats.

Līdzīgi ierobežojumi ieviesti daudzās citās pilsētās, arī tādās metropolēs kā Karāči ar tās 20 miljoniem iedzīvotāju, norādīja vietējās administrācijas vadītājs Murtaza Vahabs.

Valdība uzstādījusi mērķi panākt, ka līdz gada beigām pilnībā ir vakcinēti 80 miljoni cilvēku jeb puse pieaugušo iedzīvotāju.

Līdz šim vismaz vienu Covid-19 vakcīnas devu jau saņēmuši 80 miljoni cilvēku.

Skepse par vakcināciju ir izplatīta, īpaši konservatīvajos lauku apvidos, ko cita starpā sekmē baumas, ka vakcinācija ir Rietumu sazvērestība, lai cilvēkus sterilizētu.

Pakistānā reģistrēti 1,2 miljoni Covid-19 gadījumu, no Covid-19 miruši teju 28 000.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu