Par papīru dedzināšanu uz Brīvības pieminekļa vīrietis saņem 1000 eiro sodu (2)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Policisti laukumā pie Brīvības pieminekļa.
Policisti laukumā pie Brīvības pieminekļa. Foto: Evija Trifanova/LETA

Rīgas pašvaldības policija (RPP) piemērojusi 1000 eiro sodu kādam vīrietim par papīru dedzināšanu uz Brīvības pieminekļa, vēsta RPP.

24.septemba vakarā videonovērošanas centra darbinieki ievēroja kādu vīrieti, kurš uz Brīvības pieminekļa aizdedzināja papīra iepakojumu. Informācija par notiekošo nodota netālu esošajai likumsargu patruļai.

Pārkāpējs, kūpinot cigareti, skatījās kā uguns liesmas pārņem visu iepakojumu, taču, pamanot likumsargus, nometa cigareti un metās bēgt. Pēc pārdesmit metru sprinta likumsargi sargi viņu panāca un aizveda atpakaļ uz notikuma vietu.

Pārkāpējs izrādīja neapmierinātību par notiekošo un lamājās. Uz jautājumiem, kāpēc veicis konkrētās darbības un kas tieši sadedzināts, viņš neatbildēja.

Saistībā ar klajas necieņas izrādīšanu pret Brīvības pieminekli vīrietim piemērots minimālais naudas sods - 1000 eiro. Pēc procesuālo darbību veikšanas vīrietis varēja doties mājup.

Tomēr pēc aptuveni divām stundām likumsargi videonovērošanā šo pašu vīrieti pamanīja pie netālu esošā restorāna. Sekojot vīrieša darbībām, ievērots, ka viņš dodas atpakaļ Brīvības pieminekļa virzienā. Pa ceļam viņš apstājas pie pilsētas dekora "RĪGA", kur katru no tā burtiem mēģināja apgāzt, taču nesekmīgi.

Nonākot pie "Ī" burta, vīrietis konstatēja, ka to var izkustināt. Personai, rāpjoties uz tā, izdevās arī to apgāzt.

Dekorācijai krītot, tā aizķēra arī paša vīrieša galvu. Informācija par notiekošo nodota netālu esošajiem policistiem, kuri pārkāpēju pārsimts metrus tālāk apturēja.

Pārkāpējs, veicot huligāniskās darbības, bija guvis asiņojošu brūci galvā, tāpēc uz notikuma vietu izsaukti mediķi un vīrietis nogādāts slimnīcā.

Saistībā ar vīrieša darbībām sākts administratīvā pārkāpuma process par sīko huligānismu.

Komentāri (2)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu